- Flere har spilt seg inn på laget

Manageren trekker frem Lucas når han viser til at gode prestasjoner og riktig fokus på trening belønnes med spilletid. Han sier spillerne forstår og respekterer at de kan bli satt ut.

– I løpet av min tid her har jeg vist at jeg er en type manager som ser deg på trening. Mange av spillerne her som ikke fikk spille da jeg kom inn, eller i tiden jeg har vært her, har spilt seg selv inn på laget igjen, forteller Brendan Rodgers.

– Lucas er et strålende eksempel på det, fortsetter nordiren, som samtidig forklarer at det også hadde mye med formasjonen og hvordan han ønsket å sette opp laget.

Vil bruke ett midtbaneanker

Steven Gerrard ble brukt i den defensive rollen, hvor han i tillegg fungerte som en viktig brikke i det offensive spillet. Grunnen til at Lucas derfor ble benket, er fordi Rodgers ikke liker å bruke to spillere i den defensive midtbaneposisjonen samtidig.

Les også: Vil beholde Lucas og Johnson

– Jeg foretrekker én. Dersom man bruker to stykker i den holdende midtbanerollen, tror jeg de noen ganger kan gå i veien for hverandre. Jeg liker å ha en som kan styre kampen; vi spilte med én i en diamantformasjon, og vi spilte med én i 4–3–3. Det var Steven. Nå har vi endret litt på det, sier manageren.

Han forklarer at Liverpool nå bruker to spillere sammen, men at den ene står for de defensive oppgaven. Og det er formsterke Lucas, som har bidratt til å balansere laget, skape overtall i forsvaret og stenge igjen døra bakover.

– Det er filosofien

Siden det brasilianske ankeret ble satt inn på laget til bortekampen mot Ludogorets i Champions League i november, har rødtrøyene bare tapt én gang på 15 kamper. Lucas, som ble kåret til Liverpools beste spiller mot Chelsea tirsdag kveld, har fått starte i alle bortsett fra én av de 15 siste. Og den ene kampen, borte mot Manchester United, endte med tap.

– Lucas har gjort det veldig bra i den rollen. Dette handler om at spillere forstår at de skal spille, men også være ute av laget noen ganger. De er nødt til å respektere valget til manageren, og det er filosofien i laget.