- Fokuserer på meg selv

Kritikken rettet mot Liverpools keeperplass denne sesongen har vært høylytt, men Simon Mignolet sier han kun konsentrerer seg om sine egne oppgaver i buret. Tror fortsatt på topp fire.

– Det er ikke noe poeng i at jeg skal tenke på om klubben vil signere en ny keeper eller ei. Jeg er bare nødt til å gjøre det jeg kan. Jeg må fortsette å jobbe hardt på trening og vise hva jeg er i stand til å gjøre på banen, forteller sisteskansen overfor Liverpool Echo.

Brendan Rodgers valgte å benke ham til fordel for Brad Jones tidligere i vinter, men Mignolet kom tilbake mellom stengene da reservekeeperen måtte gå skadet av banen mot Burnley på «Boxing Day». Siden har han figurert i samtlige kamper for Anfield-laget.

– Viktig for hele laget

Prestasjonene til Liverpools bakerste mann har imidlertid fortsatt holdt en rekke diskusjoner i gang blant supporterne og fotballeksperter. Under kampen mot Sunderland lørdag formiddag viste også Rodgers tydelig frustrasjon over noen valg Mignolet gjorde med ballen.

Men gjestene slapp ikke inn mål på Stadium of Light. Det var den første gangen laget gikk av banen uten baklengsmål siden Mignolet ble byttet inn på Turf Moor i Burnley. Dersom ikke Aston Villa finner veien til nettet mot Liverpool på Villa Park i neste serierunde, vil de røde holde nullen for andre gang på rad for første gang denne sesongen.

• Les også: – En forventet opptur

– Jeg tenker ikke på noe annet enn min egen jobb og å prøve å vinne kamper sammen med laget. Det er alt jeg trenger å gjøre. Den nullen var viktig for hele laget, ikke bare keeperen. Alle gjorde jobben sin skikkelig bra mot Sunderland, og vi må bare fortsette å spille på den måten, sier han.

Nå har Rodgers’ lag spilt syv strake kamper uten nederlag, og formkurven peker utvilsomt oppover. Mignolet sier Liverpool visste det ville bli tøft denne helga, særlig på grunn av forholdene i nordøst. Kampen var blant annet preget av kraftig vind, noe som nok bidro til å forvirre Mignolet da Adam Johnson dundret ballen i tverrliggeren etter pause.

– Jeg var borti slike spilleforhold noen ganger i løpet av min tid i Sunderland. Vi spilte veldig bra i den første omgangen nå, vi holdt på ballen, og det var grunnen til at de ikke klarte å skape målsjanser, mener belgieren.

Fornøyd med forsvaret

Han erkjenner at laget burde scoret mer enn det ene målet før sidebyttet. Laget fra Anfield hadde nemlig flere gode muligheter til å doble ledelsen etter Lazar Markovic’ tidlige scoring, blant annet ved et fantomskudd i tverrliggeren av samme mann. Fabio Borini fikk i tillegg muligheten etter å ha passert Sunderlands keeper, men avslutningen gikk i nettveggen.

– Vi kunne gjort det hele mer komfortabelt for oss selv. Vi gjorde mye bra, og så måtte vi gjøre møkkajobben i andre omgang, noe som også var viktig. Vi visste at de alltid ville være en trussel på innlegg og dødballer så lenge det bare stod 1–0, og jeg syntes vi forsvarte oss kjempebra.

Ønsker suksessvår

Mignolet skryter av spillerne Liverpool har denne sesongen, og han trekker spesielt frem moralen de har til å jobbe for hverandre. Nå mener han laget er inne i en svært viktig periode med tanke å en topp-fire-plassering og suksess i cupene.

– Det er selvfølgelig veldig fornøyelig når man kommer fra en kamp på den måten, hvor det har vært vanskelig på grunn av vinden og forholdene. Vi føler at det er fremdrift i laget nå, men vi skal ikke se oss tilbake. Kampene som venter er veldig viktige for oss, ikke bare i ligaen, men også i cupene, forteller målvakten.

• Les også: – Simon må bli bedre

– Vi har mange mål å sikte på. Vi har muligheten til å vinne ligacupen, FA-cupen, og vi ønsker fortsatt å komme inne blant de fire beste posisjonene i Premier League. I Liverpool Football Club ønsker man å vinne hver eneste kamp i hver eneste turnering, avslutter han.