– Fokuset på managerene er enormt

Jamie Carragher mener presset på Louis van Gaal og Brendan Rodgers overskygger lagene i lørdagens storoppgjør.

– Det er den største rivaliseringen i Engelsk fotball, men denne kampen har en annen følelse ved seg. Det er en kamp der fokuset på to managere har erstattet fokuset på to klubber. Manchester United mot Liverpool er ikke kampen som vil avgjøre årets tittel, men etter de siste ukene har det blitt kampen Louis van Gaal og Brendan Rodgers ikke tør tape, skriver Jamie Carragher i sin spalte i Daily Mail.

Carragher mener ingen av lagenes fans har glemt hvor dårlig de avsluttet før landslagspausen. Og den tidligere Liverpool-spilleren mener presset på både Louis Van Gaal og Brendan Rodgers har økt igjen etter det.

Hadde ridd av stormen før West Ham

Rundt Van Gaal har det kommet ut historier om misnøye i spillergruppen, og i tillegg er det brukt enormt mye penger på forsterkninger. Og som Rodgers fikk heller ikke Van Gaal med seg noen titler sist sesong.   

– Det så ut til at Rodgers hadde ridd av stormen etter oppløftende spill i den målløse kampen mot Arsenal, men en dårlig dag var nok til at fansen ble utålmodige igjen.

– Å tape 3-0 for en klubb som ikke hadde vunnet på Anfield siden 1963 var så dårlig som det kunne blitt. Resultatet i seg selv kunne man ristet av seg, men Rodgers er under press på grunn av det som har skjedd de siste 12 månedene. Hvis han var heldig å redde jobben i mai, er det en ulykke for han at det er blitt hett under ham så raskt. Hvis Liverpool taper og spiller dårlig, og det er oppsiktsvekkende at de har slitt med å skape sjanser, da vil kritikken mot Rodgers komme til overflaten igjen, mener Carragher. 

Trenger sølvtøy

Carragher tror Van Gaal opplever mindre press enn manageren på LIverpools benk, fordi han tidligere har vist at han kan vinne titler for sine klubber. 

– Det som hjelper Van Gaal og er et hinder for Rodgers er deres trofeskap. Gerard Houllier og Rafa Benitez fikk det hardt på slutten av sine Anfield-perioder, men de kunne vise til sølvtøy de hadde vunnet for klubben og tidligere i karrieren.

– Rodgers er i en lignende situasjon som David Moyes da han var på Old Trafford. Til Rodgers vinner et trofé, vil fansen være skeptiske til hans evne til å levere.

– Men en seier i denne kampen kan endre ting. Det er ingen bedre stadion å vinne på, eller et verre sted å tape, skriver Carragher. 

LES OGSÅ: Før kampen Manchester United mot Liverpool