– Folk forventer at alt skal falle på plass

John Barnes ber fansen være realistiske, selv med Klopp som manager.

Jürgen Klopp har gitt Liverpool-fansen tilbake troen allerede før han har ledet laget i en eneste kamp. Liverpool-legenden John Barnes ber nå fansen ikke skru opp forventningene for mye til «The Normal One».

Han mener nemlig at selv om Liverpool har gode spillere, har Arsenal, Chelsea, Man City og Man Utd en bedre stall. Derfor er det ifølge han ingen grunn til at Liverpool skal havne over dem. 

Den største utfordringen

– Fansen må forstå det. Så selv om vi ikke vinner ligaen den første eller andre sesongen, så må vi beholde troen og vite at det ikke finnes en manager der ute som kan gjøre det bedre enn Jürgen Klopp, sier John Barnes til The Mirror.

Han mener forventningene er Klopps største utfordring i den nye jobben.

– Nå forventer folk plutselig at alt skal falle på plass, og at vi vil vinne ligaen. Men vi kommer ikke til å vinne ligaen, så forventningene er den største utfordringen, sier Barnes om Klopps første sesong.

– Vi har en stor manager, som kan bli en suksess om han får tid. Betyr det å vinne ligaen? Det vet vi ikke. Alt enhver manager kan gjøre er å maksimere potensialet i troppen. Og hvis det å maksimere potensiale i troppen betyr å ende på fjerdeplass, er han en suksess.

Tror på fjerdeplass

– Jeg tror nå realistisk sett at Liverpool kan få en fjerdeplass. Og jeg tror at det var realistisk med fjerdeplass under Brendan Rodgers også, fordi da han måtte slutte, var vi bare tre poeng unna fjerdeplassen. Det er mye ustabilitet i ligaen, se bare på Chelsea. Og se på Manchester United, de har ikke spilte spesielt bra, men har vært på topp. Det viser at selv om vi ikke har fått en god start, er vi ikke langt unna topp-fire.

– Så jeg tror at med Jürgen Klopp, er topp fire realistisk og alt over det er en bonus, sier Barnes.

LES OGSÅ: - Håper klopp kan hjelpe meg å bli bedre