- Følte vi kunne avgjort dette før pause

De røde snublet ut av Europaligaen etter en nervepirrende straffekonkurranse. Brendan Rodgers er ekstra skuffet fordi han følte spillerne hadde nok muligheter i første omgang.

Gjestene var det beste laget før pause på Atatürk stadion i Tyrkia i kveld. Men uslepne avslutninger foran mål resulterte aldri i noen rød scoring. Det takket Besiktas pent og nådeløst for.

Se kampreferat: Besiktas – Liverpool

Etter sidebyttet satte nemlig innbytter Tolgay Arslan ballen i krysset etter at Liverpool-laget hadde lagt seg bakpå og merket trykket fra Besiktas og den høylytte hjemmefansen. Ledelsen holdt helt inn, og med Liverpools ettmålsledelse fra Anfield-kampen i forrige uke, der Mario Balotelli ble matchvinner, måtte det ekstraomganger og etter hvert straffer til for å skille lagene.

– Og det er som lotto, påpeker Liverpools manager overfor ITV etter kampslutt.

Alle de ni første spillerne som tok ansvar fra ellevemeteren scoret, men Dejan Lovren brant Liverpools femte og avgjørende forsøk. Dermed er det Besiktas som går videre i turneringen. Manageren kaller ikke Lovren for noen syndebukk, men sier Liverpool burde avgjort tidligere.

– Han var modig som tok straffen. Det var uflaks. Som sagt er straffer som et lotteri. Vi er veldig skuffa nå. I første omgang følte vi at vi kunne avgjort dette. Men vi er veldig stolte av laget, for vi la ned mye innsats på en veldig vanskelig gressbane. Det var bare ikke vår kveld.

Les også: Spillerbørs: Moreno ville mest

Nå har Liverpool to turneringen igjen å spille i denne sesongen: Premier League og FA-cupen. Rodgers mener ikke at presset for å kapre en topp-fire-plassering er større nå som de ikke trenger å fokusere på europeisk fotball denne våren.

– Nei, dette gir oss ikke mer press. Målene våre er fremdeles de samme: å vinne et trofé og avslutte blant de fire beste.

Neste kamp for de røde er hjemme mot Manchester City allerede søndag klokka 13.00.