– Forventet ikke landslagsuttaket

Danny Ings innrømmer at torsdagens uttak til Englands førstelagstropp kom brått på.

– Jeg fikk en melding i går da jeg satt i bilen og var på vei til å hoppe inn i spillerbussen, så det kan ikke ha vært mer enn rundt ti minutter før offentliggjøringen at jeg fant det ut.

Det forteller Ings til klubbens nettsider etter at Roy Hodgson inkluderte ham i landslagstroppen som skal møte Estland og Litauen senere denne måneden. 23-åringen har aldri tidligere vært med i A-troppen.

Spissen, som har vært på banen i alle de sju siste Liverpool-kampene, hvor han også har tegnet seg for to nettkjenninger, forventet ikke å bli tatt med allerede nå, forklarer han.

Måtte avbestille flybilletter

Faktisk var Ings klar til å besøke familien under landslagspausen. Under et intervju etter gårsdagens Europaliga-kamp innrømmet den tidligere Burnley- og Bournemouth-angriperen at han allerede hadde kjøpt flybilletter for å reise sørover.

– Men de måtte åpenbart avbestilles umiddelbart, sier han fornøyd.

Ings får med seg Adam Lallana, James Milner og Nathaniel Clyne i England-troppen, mens ungguttene Joe Gomez og Jordon Ibe igjen er inkludert i U21-stallen. Det betyr at Ings er den eneste Liverpool-spissen på landslaget ettersom Daniel Sturridge ikke er tatt med.

Les også: – Lovende samarbeid på topp

Saken fortsetter under.


I FORM: Ings står med to Liverpool-mål hittil. Her scorer han mot Norwich. (Video: TV 2)

– Det er noe jeg alltid har ønsket, og det har vært barndomsdrømmen min, men jeg forventet ikke at det ville skje så fort. Jeg har kommet inn på laget de siste kampene, men jeg hadde ikke en anelse om at jeg skulle bli uttatt. Nå som det har skjedd, er jeg ekstremt takknemlig, fortsetter Ings.

Nå venter en av sesongens største Liverpool-kamper før landslagsoppholdet, der rødtrøyene tar den korte turen over Stanley Park kommende søndag, og Ings tror ikke uttaket vil gå ordentlig opp for ham før neste uke.

– For øyeblikket har fokuset vært på gårsdagens og nå søndagens kamp. Jeg må forholde meg profesjonell, gi alt jeg har på søndag hvis jeg blir inkludert, og deretter kan jeg tenke ordentlig på det.

Les også: – Han står aldri i ro

Landskampene mot Estland og Litauen spilles henholdsvis 9. og 12. oktober.