– Glad for at ingen ble skadet

Liverpool-manageren fryktet det verste da han så den kalde og harde banen på Stade de Tourbillon.

Det var et sterkt lag Jürgen Klopp sendte ut for å konkludere Europaliga-gruppespillet mot Sion på bortebane i kveld. De røde var allerede videre før kampen, men kunne vinne gruppa med poeng.

• Kampreferat og spillerbørs: Sion – Liverpool 0–0

Samtidig visste hjemmelaget at de kunne avansere så lenge de ikke tapte kampen. Derfor var det ikke spesielt overraskende at oppgjøret endte uten scoringer og med to sluttspillklare lag.

– Frosne baner gjelder vanligvis for andre

Likevel var det en viss nerve gjennom hele oppgjøret. Det var ikke nødvendigvis på grunn av spillet, mangelen på målsjanser eller frykten for nederlag, men tanken på at noen skulle føyes til på skadelisten rett før det hektiske juleprogrammet.

Saken fortsetter under.

– Vi så banen, og vi visste hva som kunne skje på et gressteppe som dette, men som manager må man se bort ifra det. Man spiller ikke alltid så god fotball man vet man kan. I England har vi vind og regn, og da sitter vi ikke bare inne, sier Klopp, og fortsetter:

– Jeg er glad for at ingen er skadet. Dette var ikke den fotballen vi er vant til. Frosne baner gjelder vanligvis for andre idretter. I enhver turnering på dette nivået bør det være varmekabler under banen.

Ser frem til trekningen

Tyskeren påpeker at det bidro til en ekstra vanskelig kamp, og at dette er første gang Liverpool spiller i en «slik situasjon» under Klopps ledelse. En nokså hendelsesfattig kamp uten nevneverdige sjanser endte imidlertid positivt for de røde, som nå er seedet i trekningen til sluttspillet.

– Det er her vi ønsket å være etter kampen, og det har vi klart. For noen uker siden var denne posisjonen langt unna oss, men vi klarte det, noe som er veldig bra, fortsetter Klopp.

– Det var veldig vanskelig for begge lag. Det første man må gjøre i en kamp som denne, er å vise karakter og at man er forberedt for en slik kamp. Og det var det vi gjorde. Jeg gleder meg til trekningen nå, og vi får se hva som skjer.

De tolv Europaliga-gruppevinnerne og de fire beste treerne fra Champions League blir seedet til 16-delsfinalene, mens de tolv gruppetoerne og de fire dårligste gruppetreerne fra Champions League blir useedet. Klubber fra samme Europaliga-gruppe eller fra samme nasjon kan ikke møtes før i en eventuell kvartfinale.

Trekningen finner sted i sveitsiske Nyon mandag 14. desember klokka 13.