– Gomez vil koste minst fem millioner pund

Liverpool vinner trolig kampen om Joe Gomez’ signatur, men Charlton forventer betraktelig mer enn hva Merseyside-pressen antyder. Med bonuser kan summen faktisk stige opp til ti millioner pund.

Så langt er ikke partene blitt enig om en avtale, melder journalist Richard Cawley i South London Press. Påstandene om at Liverpool skulle få Gomez for 3,5 millioner pund, skal imidlertid være langt unna sannheten.

Bakgrunn: Stortalent nærmer seg

London-avisen er blitt fortalt at Gomez skal forlate hovedstadsklubben, som spiller i Championship, men at de i utgangspunktet krever minst fem millioner pund for en overgang. En rekke fremtidige, prestasjonsbaserte bonuser kan i tillegg øke totalsummen opp mot ti millioner pund.

Gomez har tidligere avvist større klubber for å signere en profesjonell kontrakt med Charlton, skriver avisen videre. Men etter bare én sesong med førstelagsfotball ligger forsvarstalentet, som debuterte for juniorlaget til Charlton i en alder av bare 13 år, an til å sikre klubben flere pund enn noen andre har gjort siden de solgte Darren Bent for åtte år siden.

En overgang til Liverpool kommer sannsynligvis til å bli fullført i løpet av denne uka, meldte Cawley via Twitter tidligere i dag. Samtidig forventer blant andre BBC-journalist Ben Smith at Gomez blir sendt på utlån igjen foran kommende sesong.