- Han er bare så god

Joe Allen, som selv leverte en meget god kamp mot Manchester City, er over seg av beundring for matchvinner Philippe Coutinho.

- Dette er vår største skalp for sesongen, uttaler Allen til Liverpool Echo.

Og Coutinho ble altså matchvinner et kvarter før slutt.

- Han er bare så god. Hans prestasjoner den siste tiden har vært utrolige. Han har hevet seg til et nytt nivå. Det brasilianske landslaget er fullt av store spillere, men han må presse på for en fast plass der nå.

- Jeg jobber sammen med ham dag ut og dag inn, og han viser sine kvaliteter hver gang han trener og spiller. Han scoret et vidunderlig vinnermål som sikret oss de tre poengene.

- Han er veldig uberegnelig, og det er en god evne å ha. Han har også evnen til å vende i begge retninger. Han er teknisk god og veldig anvendelig. Han kan spille i flere ulike posisjoner, og motstanderne sliter med å håndtere ham.

For tredje gang på de siste sju kampene nettet Coutinho et praktmål. Forut for dette hadde han bare scoret to ganger på 31 kamper denne sesongen.

- Hvorfor han har begynt å score mål? Jeg tror det har med selvtillit å gjøre. Det er viktig i fotball, slår Allen fast.

- Evnene har alltid vært der. Teknisk er han blant de aller beste. Jeg tror folk ofte glemmer hvor ung han er. Han er en ung spiller som blir bedre hele tiden. Han viser at mål er en del av hans spill. Han har hele tiden vært på vei til dette.

- Vi som jobber sammen med ham til daglig, visste at han kom til å nå opp på dette nivået.

Liverpool er nå oppe på femteplass i Premier League, to poeng bak Manchester United på fjerdeplass og tre bak Arsenal på tredjeplass.

- Dette var en perfekt respons på torsdagens tap. Etter skuffelser ønsker du alltid å komme ut på banen igjen så snart som mulig. Kanskje var det litt raskere enn det som var ideelt. Du undret deg på om det ville påvirke oss, men alle som så denne kampen vil ha sett at det ikke plaget oss nevneverdig.

- Vi sa på forhånd at vi ikke ville bruke det som en unnskyldning. Vi ønsket å gi alt i denne kampen. Hver enkelt spiller skal ha honnør, for alle spilte en viktig rolle.

- Dette var trolig vår viktigste seier så langt denne sesongen, i forhold til timingen av den. Etter skuffelsen over å ha røket ut av Europa League etter ekstraomganger og straffespark, en turnering vi ønsket å gjøre det bra i, møtte vi de regjerende mestrene. Det var en meget god kamp å ta tre poeng i.

- De to scoringene illustrerte kvalitetene til de to spillerne. Evnen de har til å score slike mål. Etter at vi lot City komme inn i kampen igjen, viste vi også styrke ved å presse på for å få seieren.