– Han er definitivt klar

Brendan Rodgers er ikke bekymret over manglende kamptrening for Steven Gerrard før søndagens viktige FA-cupsemifinale. Manageren vet ikke om Daniel Sturridge rekker oppgjøret.

Liverpools kaptein har bare spilt en snau halvtime med Premier League-fotball siden han ble hamstringskadet i hjemmemøtet med Tottenham i februar, og kampen mot Aston Villa om to dager kan bli 34-åringens første opptreden siden utvisningen i nordvestderbyet 22. mars.

Nå, nesten én måned senere, hinter manageren til at Gerrard, som var på banen i en «hemmelig» treningskamp med juniorlaget mandag, kommer til å spille en rolle når Liverpool gjester Wembley for første gang på tre år.

Les også: Gerrard er tilbake – men bør han starte i helga?

– Han er definitivt klar. Vi hadde en kamp her på mandag hvor han var med. Han er en spesiell fotballspiller. Steven har produsert mange øyeblikk i storkamper. Det viktigste er at vi har ham tilbake. Han kjenner veldig godt til Wembley, og han kommer til å være viktig for oss, sier nordiren til pressekorpset på Melwood.

Tvilsomt for Sturridge

Samtidig gjentar Rodgers at Sturridge fortsatt jobber for å rekke kampen. Angriperen gikk skadet av banen i forrige cupkamp, borte mot Blackburn, og han sto over ligaseieren mot Newcastle mandag kveld. Denne uka har spilleren brukt tiden til rehabilitering, og med bare to dager til avspark er ikke oddsen lav for at han starter.

Klubben lar imidlertid en avgjørelse om at Sturridge skal være med i troppen vente helt til siste slutt. Rodgers sier han vil ta en ny vurdering og se hvordan spissen har det på trening i morgen før han bestemmer seg.

Bortsett fra Sturridge hadde ikke Liverpool-sjefen flere skadenyheter. Det betyr at Mamadou Sakho, som tok seg til baksiden av låret og måtte ut under Blackburn-kampen, er utilgjengelig, mens Adam Lallana, med lyskeproblemer fra Manchester United-kampen, trolig ikke blir klar.

Se oversikt: Skader og suspensjoner

I tillegg er Jordon Ibe utilgjengelig fordi han allerede har spilt FA-cupfotball med en annen klubb, Derby, dette året. 19-åringen må følgelig vente til neste sesong før han kan involveres i turneringen med de røde.