– Han er i en vrien situasjon

Frankrike-sjefen utelot Mamadou Sakho fra landslagstroppen grunnet mangel på spilletid.

Den populære stopperkjempen har ikke fått spille et eneste minutt så langt denne sesongen, og Frankrikes trener, Didier Deschamps, valgte følgelig å ikke ta ham med i troppen som skal ut i privatlandskamper mot Portugal og Serbia neste måned.

Sakho, som både har vært Frankrike-kaptein og spilt i verdensmesterskapet, var ikke engang på benken i Liverpools to første kamper, men fikk en plass i troppen til bortemøtet med Arsenal mandag kveld.

– Han er en viktig spiller som befinner seg i en vrien situasjon. Det er ikke enkelt å spille landskamper når man ikke har spilt for klubblaget på en måned. Jeg håper situasjonen hans bedrer seg, sier Deschamps, ifølge den franske avisen L’Équipe.

Når det nå bare er én sesong igjen før europamesterskapet går av stabelen i nettopp Frankrike, har Sakho foreløpig ikke bestemt seg om han skal skrive under på en ny kontrakt med de helrøde eller ei. Liverpool tilbød nemlig 25-åringen en ny avtale i forrige uke, noe som blant annet innbar et lønnshopp.

Les også: – Må vinne managerens tillit igjen

Det skal dreie seg om en langvarig kontrakt, trolig fem år, men Sakho vil se an muligheten for regelmessig spilletid før han kommer med et endelig svar. Liverpool har allerede avslått forespørsler om forsvareren fra tyske Bayer Leverkusen og italienske AS Roma.

Sakhos nåværende kontrakt på Anfield løper ut i 2018.