– Han har fortsatt mye å bidra med

Liverpool-legende mener det vil være feil valg av klubben hvis Lucas Leiva (28) selges i sommer.

– Det har vært mye spekulasjoner om Lucas Leivas fremtid etter at han ble utelatt fra troppen mot Stoke. Jeg håper virkelig han blir værende, for jeg tror fortsatt han vil spille en rolle denne sesongen, skriver Jan Mølby (52) i Liverpool Echo.

Les også: Lucas aktuell for Juventus

Dansken, med 61 mål på 292 kamper for de røde, påpeker hvor viktig det er å ha et skikkelig anker – en spiller som «fokuserer mer på å hjelpe laget enn seg selv» – på midtbanen.

– Alltid likt Lucas

Foruten Lucas kan klubben bruke blant andre Joe Allen (25), som er ute med en strekk de neste ukene, og Emre Can (21) i ankerrollen, mens de mot Stoke stilte med Jordan Henderson (24) og James Milner (29) som en duo sentralt.

– Jeg har alltid likt Lucas. Man må bare beundre måten han har holdt seg fast på. Han trodde han var god nok til å oppnå suksess i Liverpool, og han har selv bevist at det var riktig, fortsetter Mølby.

I 2011 måtte søramerikaneren belage seg på et langt skadeopphold etter å ha storspilt en lengre periode. Mølby mener Lucas ikke har vært tilbake på det nivået etter kneproblemene, men sier brassen, som beskrives som en populær fyr i garderoben, fortsatt har mye å tilby en klubb med mange nye ansikter.

Saken fortsetter under.

TROFAST I RØDT: I dag har ingen vært lenger på førstelaget enn Lucas og Martin Skrtel (30).

– Trenger ham i visse kamper

I fjor sommer kjøpte Liverpool åtte nye spillere, mens de dette året har signert sju. Lucas er faktisk den spilleren som har vært lengst i førstelagstroppen etter avskjeden til Steven Gerrard (35) i mai.

Mølby er bestemt på at Liverpool ikke har klare alternativer til brassen for øyeblikket.

– Jeg tror det er visse kamper man trenger Lucas. Jeg ser ikke Emre Can spille i den holdende rollen på midten. Jeg tviler på at han har tankegangen eller disiplinen som skal til, for han føler nok han kan bidra med mer fremover på banen.

Uten Lucas i troppen holdt Liverpool nullen mot Stoke, som for øvrig bare kom til ett fattig skudd på mål gjennom oppgjøret, på Britannia i Premier League-åpningen. Nå hevdes det at Lucas er ute i kulden på Anfield, og italienske klubber viser interesse.

Les også: – Lucas er ikke god nok

28-åringen har totalt spilt 275 kamper – 218 av dem fra start – for de røde, og han står med seks mål på de åtte sesongene han har under beltet.