– Han vil levere oftere med Klopp

Roberto Firmino kan være aktuell for en startplass mot Chelsea denne helga, tror eksperter.

Den brasilianske landslagsspilleren har vært på banen i Liverpools tre siste kamper etter å ha returnert fra en ryggskade. Nå kjemper han om å få sin første ligastart siden september når Chelsea er motstander i London denne helga.

– Han trenger ikke å vise meg noe, for jeg kjenner han veldig godt. (…) Han er klar. Han er forberedt på denne ligaen. Han er fysisk sterk, god teknisk og vanligvis en god avslutter. Han er en god spiller, sa Jürgen Klopp etter Bournemouth-kampen.

– Kan være det som skulle til

Der fikk 24-åringen spille i 86 minutter, og selv om han ikke scoret, kom han til flest sjanser for laget. «Klopp ønsker å gjeninnføre Firmino i startelleveren i Premier League, og oppvisningen hans mot Bournemouth kan være det som skal til», skriver Mølby i Liverpool Echo.

Les også: Clyne: – Roberto er kvalitet

Klopp har brukt Philippe Coutinho, James Milner og Adam Lallana i treeren bak spissen så langt i Premier League, og alle fikk hvile under cupkampen onsdag. Mølby, med 292 opptredener for de røde, mener Firmino er best sentralt og må kjempe ut en av dem.

«Flesteparten av de som spiller på kanten i dag har skikkelig fart, noe han ikke har. Dersom han blir fast på Liverpool-laget, kommer det til å være bak midtspissen. Det tviler jeg ikke på», legger Mølby til.

Saken fortsetter under.

Den tyske fotballeksperten Raphael Honigstein fulgte Firmino i Hoffenheim, og sier til Liverpool Echo at brassen bare kommer til å bli bedre i tiden som kommer – særlig med hjelp fra Klopp.

– Kan avgjøre kamper på egen hånd

– Jeg tror Liverpool overbetalte for Firmino. Det var en Premier League-pris. Dortmund var også interessert, men de ville ikke betalt 40 millioner euro for ham. Jeg ville sagt at verdien hans er rundt 25 millioner euro, forteller Honigstein.

Les også: Klopp: – Blant de beste i Bundesliga

Det tilsvarer omtrent 18 millioner pund. Liverpool betalte Hoffenheim først 21 millioner pund for signaturen, mens ytterliggere 8 millioner pund i bonuser må ut dersom visse kriterier nås. Dermed kan overgangssummen stige til totalt 29 millioner pund for Firmino.

– Men det skal nevnes at klubber så på Firmino av en grunn, og det er fordi han kan avgjøre kamper på egen hånd i den øverste tredelen. (…) Jeg mener han har fart, og det gjør at han kan straffe lag på kontringer, noe han klarte i Hoffenheim, sier Honigstein, som legger til:

– Han var ustabil i perioder, men han hadde ikke gode nok spillere rundt seg. Ved å jobbe med Klopp, kommer han til å forbedre seg i Liverpool. Klopp vil få ham til å levere oftere.