– Har lært veldig mye denne uka

Nå har Joe Gomez (18) fått kjenne på «en helt annen intensitet» ei hel uke, og den tidligere Charlton-forsvareren legger ikke skjul på tempoforskjellen krever ekstra konsentrasjon.

– Jeg tror ikke det har gått helt opp for meg ennå, sier den engelske tenåringen, med en rekke aldersbestemte landskamper under beltet, til klubbens nettsider.

Det er drøyt tre uker siden tenåringen skrev under for de helrøde, og nå er Liverpool inne i sin andre uke av sesongoppkjøringen. I løpet av det siste døgnet har spillerne flydd til Thailand, der flere treninger og en kamp skal gjennomføres før turen går videre.

– Nyter det

Gomez, som debuterte for juniorlaget til Charlton allerede som 13-åring, slo gjennom på førstelaget til Championship-klubben forrige sesong. Steget opp til Premier League-fotball er en utfordring Gomez omfavner med begge hender.

Les også: Dette er Joe Gomez

– Jeg er spent og gleder meg. Det er naturlig nok en helt ny erfaring for min del; dette nivået er helt annerledes enn der jeg spilte forrige sesong. Men jeg nyter det og håper å gjøre det bra, sier han.

Nå er det bare to måneder siden Gomez fylte 18 år, men den fysisk sterke forsvareren har fått hjelp, spesielt av Jordon Ibe og Andre Wisdom, med å tilpasse seg sin nye klubb. De første treningene på Melwood gikk derfor uten problemer.

God treningsuke

– Jeg likte det. Dette er et steg opp, og jeg har nok lært mer bare denne uka enn jeg har gjort på en god stund. Grunnen er kvalitetstrenere og -spillere, forklarer han, og fortsetter:

– Man merker umiddelbart en stor forandring i intensiteten. Det er høyt tempo, og man er hele tiden nødt til å være konsentrert. Jeg har snakket en del med Jordon og Andre. På banen har (Martin) Skrtel og Kolo (Touré) vært bra. Alle sammen, hele laget, har fått meg til å føle meg velkommen.

Gomez får trolig sin uoffisielle debut når Liverpool besøker et sammensatt ligalag i Thailand i morgen ettermiddag. Avspark er klokka 15 norsk tid, og LFCTV GO sender kampen direkte. Liverpool.no følger som vanlig kampen minutt for minutt.