– Helt avgjørende at vi klarer topp fire

Hvis Liverpool slår Manchester United denne helga, passerer de rivalene og inntar den svært viktige fjerdeplassen. Jordan Henderson mener nettopp det gjør oppgjøret ekstra spesielt. Se video her!

– Det er en enorm kamp, noe som vi alle ser frem til. Tabellplasseringene til klubbene gir det litt ekstra krydder, forteller 24-åringen til TV 2 i forkant av storkampen på Anfield søndag ettermiddag.

Med bare to poeng opp til «De røde djevlene» – og tre opp til Arsenal på bronseplassen – har Liverpool en enorm mulighet til å kaste seg enda lenger inn i kampen om en Champions League-plass. Henderson beskriver striden som «enda tetter» i år enn i fjor, og han har tro på rød suksess også denne sesongen.

Visekapteinen legger ikke skjul på at han ønsker å skrive under på en forlengelse med klubben, men påpeker at han konsentrerer seg om det som skal skje på banen mens agenten tar seg av forhandlingene.

Les også: Kontraktsforhandlingene satt på vent

At Liverpool ønsker Henderson i årene fremover, er det ingen tvil om. Med kapteinsbindet på venstrearmen, har han imponert voldsomt de siste månedene. Nå står landslagsspilleren med nettkjenning i tre strake ligakamper – mot Manchester City, Burnley og Swansea – og han har fortsatt ikke tapt med kapteinsbindet på venstrearmen.

Overfor TV 2 forklarer han at spillerne føler de må ta mer ansvar når Steven Gerrard ikke spiller, for den avtroppende 34-åringen er «en av de beste lederne» Henderson har sett. Men som kaptein forsøker han bare å gjøre det samme han alltid har gjort, forklarer han.

– Mange velger Liverpool for å spille sammen med Gerrard. Jeg så ham da jeg var yngre, og han hadde noen fantastiske prestasjoner. Det er en ære å trene med ham hver dag. Det var surrealistisk i starten, men når du møter ham, er han en normal og ydmyk person, sier Henderson.

Se hele TV 2s intervju med den formsterke midtbanespilleren i videovinduet under.