– Henderson kan følge i Gerrards fotspor

Liverpool-manager Brendan Rodgers berømmer lederevnene til visekaptein Jordan Henderson (24).

– Jeg synes at Henderson har alle mulige lederevner. Det var en av grunnene til at jeg gjorde ham til visekaptein. Jeg følte at han ikke hadde noen bedre kaptein å lære av enn Steven. Når Steven forlater oss, føler jeg at vi har en med den samme kunnskapen i Jordan, selv om de er ulike spillertyper, sier Rodgers.

Les også: Henderson takker Gerrard for støtten

Mange fans og eksperter har satt spørsmålstegn ved om Liverpool har nok ledertyper i troppen når Gerrard trer av i juni. Manager Rodgers bekymrer seg ikke for det. Ifølge The Guardian trekker Liverpool-sjefen frem Raheem Sterling (20) som en ledertype, i tillegg til Henderson.

– Vi har spillere her som er sultne på å utvikle seg. Jeg ser lederskapsfigurer i folk som Raheem Sterling. Gutten kommer til å utvikle seg til en stabil klassespiller. Vi har nok ledere i garderoben som nå vil vokse frem. Iblant, når Steven har sittet på benken, har jeg følt at spillerne har ventet på at kapteinen skal komme inn. Dette er en mulighet til å tre frem, for etter sesongen vil ikke Steven være her lenger.