– Ikke noe enklere å møte Chelsea nå

Jürgen Klopp har snakket med pressen før Chelsea-kampen, og du kan se hva manageren sa her!

Den tyske sjefen bekrefter at Christian Benteke, som sto over mot Bournemouth onsdag, trente normalt i går, og er tilgjengelig for stormøtet med Chelsea.

– Skadesituasjonen er bedre enn den var i går. (…) Liverpools medisinske apparat jobber helt perfekt. De jobber knallhardt, Chris (Morgan) og teamet hans. Skadene vi har fått, har ingenting med dem å gjøre, sier Klopp.

48-åringen forteller også at Kolo Touré trolig er ute en stund etter å ha blitt byttet ut i cupen, og Daniel Sturridge er fortsatt ikke klar. Jordan Henderson er i likhet med Jon Flanagan «mye nærmere», men sistnevnte har fortsatt «en lang vei å gå» før han er tilbake.

– Vi får bare vente og se. Opptrening og rehabilitering er noe som tar tid, sier Klopp.

Saken fortsetter under.

Jürgen Klopp offers an update on the current injury situation at #LFC - and confirms Christian Benteke should be fit to face Chelsea Football Club on Saturday.For the full story: http://lfc.tv/A7zp

Posted by Liverpool FC on 30. oktober 2015

Om den svake formen til Chelsea før helga:

– Jeg har erfaring med dette. Ting som det kan skje. Jeg kjenner ikke Chelsea godt nok til å vite grunnene (til formsvikten). Vi må uansett respektere kvaliteten til Chelsea. Vi skal forsøke alt og spille bra. Det er en stor kamp, men jeg har vært i denne jobben i 15 år, og jeg har vært involvert i noen store kamper tidligere. Jeg er full av motivasjon til å vinne.

Klopp sier Liverpool bare fokuserer på hvordan de kan forbedre egen situasjon: – Kanskje det er en stor kamp historisk sett, men nå er det nummer 9 mot nummer 15 (på tabellen). Vi har muligheten til bli bedre. Vi er nødt til å se på hvordan de spiller, hvordan vi kan dekke rom.

Om forholdet til José Mourinho:

– Da jeg var i Tyskland, sendte Mourinho og jeg noen meldinger til hverandre. Jeg har respekt for det han har gjort, helt klart. Hvis du ikke er en journalist eller en dommer, kan han være en hyggelig fyr. Han er emosjonell; jeg er emosjonell, men vi er profesjonelle nok til å vite at det vanlige livet starter igjen etter sluttsignalet (i kamper).

Les også: Får lede Chelsea fra benken

Saken fortsetter under.

Om kampprogrammet:

Liverpool har allerede spilt fire kamper med Klopp som sjef, og dermed er Chelsea-oppgjøret den femte kamper på bare to uker i Anfield-jobben. En journalist lurer på om det tette kampprogrammet, som ifølge Klopp gir ekstra liten tid til fremgang på treningsfeltet, gjør han frustrert:

– Jeg kunne ikke vært lenger unna enn å være frustrert, svarer han med et stort smil.

– Vi har hatt to uker her, og dette er den femte kampen. Det føles ut som vi har vært her i seks eller sju uker. Jeg og trenerapparatet mitt lærer fort, forklarer Klopp.

Om klubbens utlånsspillere:

– Vi skal forsøke å gjøre vårt beste for våre spillere. Jeg tenker veldig mye på det. En del av jobben min er å se på spillerne som er lånt ut. Det kommer et tidspunkt hvor vi er nødt til å ta en avgjørelse om dem.

Om Chelsea-kampen blir den vanskeligste hittil:

– Tror du Tottenham var enkelt? Southampton var ikke lett. Vet Chelsea-spillerne fortsatt hvordan man spiller fotball? Selvsagt gjør de det. Ramires, (Nemanja) Matic er strålende spillere. (Gary) Cahill og (John) Terry, med tanke på dødballer, er store karer. Jeg er sikker på at det ikke er noe enklere å møte Chelsea nå (enn når de er i bra form).

– Det er vanskelig å spille mot Chelsea, men det er ikke umulig å vinne. Selvtillit gjør kanskje noe med en, men man kan bli sterkere av å være såret også. De føler nok ikke at livet er like bra som det kunne ha vært, og det er en stor motivasjon for dem å kunne endre det. Men vi er også motiverte.

– Det blir første gang jeg besøker stadion (Stamford Bridge). Jeg gleder meg til det. Dette er en fin periode.

Avspark mellom Chelsea og Liverpool er lørdag klokka 13.45.