– Ikke sett noen bedre lag i England dette året

Kenny Dalglish spår en Liverpool-seier i nordvestderbyet mot Manchester United i morgen ettermiddag. Den skotske 64-åringen skryter av organiseringen og arbeidsmoralen til de helrøde.

«Selv om dette er Louis van Gaals første Anfield-besøk med United, tror jeg ikke han kommer til å bli overrasket over noe. Jeg forventer bare at han reiser skuffet hjem igjen», skriver Dalglish i sin Daily Mirror-spalte før storkampen på Merseyside denne helga.

Både Liverpool og Manchester United vant i forrige serierunde, men selv om van Gaals menn knuste Tottenham på Old Trafford, tror han ikke at de engang finner veien til målet i morgen.


TRE FULLTREFFERE: Manchester United flekset muskler i generalprøven. (Video: TV 2)

«Liverpool er veldig organiserte bakover, og dersom Manchester United ikke klarer å stoppe dem som spiller bak Daniel Sturridge – Philippe Coutinho, Raheem Sterling eller Adam Lallana – på søndag, har de en veldig vanskelig kamp i vente», fortsetter han.

De helrøde har ikke tapt i Premier League siden Wayne Rooney, Juan Mata og Robin van Persie senket dem før jul. Dalglish, med 515 kamper og to perioder som manager i Liverpool bak seg, har ikke sett et lag på balløya som spiller bedre enn Brendan Rodgers’ menn siden nordiren la om formasjonen på tampen av fjoråret, skriver han.

Les også: – Formasjonen gir oss strålende balanse

Skotten trekker frem disiplin, organisering og «viljen til å jobbe sokkene av seg når de ikke har ballen» som nøkkelingrediensene til å ha et suksessfullt lag. «Nå er lagoppstillingen også ganske fast i tillegg.»

I går sa Rodgers at han ikke tror oppgjøret blir den avgjørende faktoren når det gjelder en topp-fire-plassering, og Dalglish sier seg enig. I likhet med Liverpool-sjefen mener han imidlertid at det psykologisk sett kan være en stor fordel i sesonginnspurten.

«Hvem som ligger foran hvem på tabellen når kampen er over, blir viktig fordi en av de aller vanskeligste kampene vil være ferdigspilt. Så denne kampen er åpenbart enormt viktig for begge lag», skriver han videre. «Kanskje enda litt viktigere for United ettersom ligaen, en topp-fire-plass, er det eneste de har igjen.»