- Ikke tilfeldig at lokale topper listen

Ian Callaghan har klubbrekorden for flest spilte kamper for Liverpool, og har en rekord han vil få ha i fred lenge. Nå ønsker han Gerrard velkommen i 700-klubben.

Steven Gerrards neste kamp vil bli hans 700. for Liverpool. Ian Callaghan troner øverst på listen, med sine vanvittige 857 kamper.

 

På andreplass på listen er Jamie Carragher, som stoppet på 737 førstelagskamper. Callaghan er fra Toxteth, Carragher fra Bootle, og Gerrard fra Huyton. 72 år gamle Callaghan tror ikke det er tilfeldig at spillerne som topper disse listene er «local lads». 

 

- Når du er lokal er lidenskapen alltid der, enten du er oppvokst som Liverpool eller Everton-supporter. Carra var Everton-supporter, men så snart han tok på seg Liverpool-drakten forandret det seg. Stevie har vært Liverpool-fan hele livet, sier Callaghan til Liverpool Echo.

 

- Noen ganger får ikke lokale spillere, kanskje sett bortfra Stevie og Carra, like mye kreditt som spillere fra andre tseder eller utenlands. Det er vanskeligere for dem. Det er ingen tvil om at Stevie og Carra har vært våre to beste spillere de siste 15-16 årene.

 

- I den moderne fotballen flytter spillere mer på seg, og det er mange utenlandske spillere i Premier League. Det er ikke alltid slik, men det virker ikke som de blir like lenge i en klubb som de lokale gjør.

 

Steven Gerrard står nå på 699 kamper. Han kan få sin kamp nummer 700 i kveld - men en del forventer at han vil spares til derbyet på lørdag.

 

- Hva kan du si om Stevie G? Det å komme seg til 700 kamper er en fantastisk pretsasjon. For meg er han Liverpools beste spiller gjennom tidene. 

 

- Jeg er veldig lei meg for at han må dra. Han har bestemt seg, og jeg ønsker ham lykke til i Amerika. Jeg er sikker på at han vil nyte det med familien. Jeg dro dit og spilte på slutten av min karriere, og jeg vet at han vil like det.

 

- Han har vært en fantastisk kaptein. Det å spille mer enn 100 kamper for England, mange som kaptein, viser hvilken karriere han har hatt. Det var leit at han aldri fikk vinne ligaen. Liverpool vil savne ham. På banen, i garderoben, og alt som har med klubben å gjøre. Stevie vil bli savnet.