– Intelligent midtbanespiller

Tor-Kristian Karlsen vurder Marko Grujic, som snart kan bli klar for Liverpool.

Marko Grujic har ifølge Liverpool Echo kommet til enighet med Liverpool om de personlige betingelsene i en femårskontrakt.

Denne uken er han ventet å ta den medisinske testen på Merseyside.

Godt blikk

Fotballspeider og tidligere sportsdirektør i Monaco, Tor-Kristian Karlsen har på Twitter delt sin vurdering av det som kan bli Jürgen Klopps første signering som Liverpool-manager.

– Født i 96, defensiv midtbanespiller og boks til boks spiller, som foretrekker sistnevnte posisjon, imponerende fysikk med 192 cm, oppsummerer Karlsen i den første av i alt seks Twitter-meldinger om 19-åringen.  

– Han er mer en konstruktiv og intelligent midtbanespiller med godt blikk og pasningsferdigheter, enn en klassisk ballvinner, skriver Karlsen.

Han mener den i utgangspunktet høyrebeinte-spilleren også har gode ferdigheter med venstrebeinet, og at han har presise og kraftige skudd i tillegg til å være god i lufta.

 

Lav risiko i forhold til pris

Den serbiske journalisten Vlastimir Stevanovic har tidligere sammenlignet Røde Stjerne-spillernes stil med Steven Gerrard. Men samtidig har Grujic blitt kalt «den nye Matic» i Serbia, og «den nye Pogba» i Italia. 

Hjemme i Serbia blir han sett på som det største talentet som kommer fra Røde Stjerne siden Dejan Stankovic. 

– Han har gjenoppreist Røde Stjerne denne sesongen. Han bærer hele laget. Hans spillerkollega Luis Ibanez har sagt at Grujic er hovedgrunnen til at at laget har hatt suksess så langt denne sesongen. Men det er ingen hemmelighet at Røde Stjerne har økonomiske problemer og at de definitivt må selge, sa Stevanovic til Liverpool Echo

Dermed har han vært i søkelyset til mange storklubber. Inter, der nettopp Dejan Stankovic er speider, er en av klubbene, Chelsea, der Matic spiller, en annen. Men å få jobbe under Jürgen Klopp og hans serbiske assistent Zeljko Buvac, skal være ungguttens førstevalg. 

– Det er vanskelig å forutsi tilpasningsevnen til spillere med de nevnte karakteristikkene, men han er moden for alderen og har en førsteklasses mentalitet.

– Får han tid på seg har han absolutt potensialet til å bli en nyttig førstelagsspiller for Liverpool, skriver Tor-Kristian Karlsen på Twitter.

Det er ventet at Liverpool vil betale 5 millioner pund for serberen, og at Røde Stjerne Beograd vil leie ham tilbake for resten av sesongen for 730.000 pund. Dermed vil han først slutte seg til Liverpool før neste sesong.

– Lav risiko i forhold til prisen som er oppgitt, er Karlsens dom.

LES OGSÅ: – Marko Grujic har blitt enig med Liverpool