– Ivrig etter å komme i gang

Jürgen Klopp er spent på utfordringen han står overfor, og han vil skape et godt forhold til fansen.

– Først vil jeg takke eierne til Liverpool Football Club for å ha tro på meg og staben min, og for å ha gitt oss denne herlige muligheten. De har lagt frem en klar visjon, og jeg deler ambisjonene deres og måten de jobber på.

Det sier Klopp under sitt første intervju med klubbens nettsider. Ikledd rødt, med de karakteristiske brillene hengende over et stort smil, sier 48-åringen at Liverpool var førstevalget hans av engelske klubber.

– Mye å kjempe for denne sesongen

I utgangspunktet skulle han ta et friår etter avskjeden i Borussia Dortmund, men etter fire «fine og greie» måneder med ferie, følte Klopp at det var nok. I stedet ble han Liverpool-manager nummer 20 – den første fra Tyskland – da han skrev under på kontrakten i går kveld.

– Jeg er veldig spent på utfordringen vi står overfor, og er ivrig etter å komme i gang med jobben. Dette er en talentfull gruppe med spillere, og det er så mye å kjempe for denne sesongen, sier han.

Den første meldingen han rettet mot supporterne, var utvetydelig: Han vil gjøre «tvilere» om til «troende». Klopp mener sesongstarten ikke er så ille som mange skal ha det til, og han vil ha fansen bak seg på veien videre.

Saken fortsetter under.

– Må spille med full gass

Tyskeren, som stråler av godt humør, påpeker følgelig at han fokuserer like mye på hvordan man vinner fotballkamper som å faktisk vinne. Derfor vil han implementere «en filosofi som reflekterer egen mentalitet».

– Å vinne er viktig, men det handler om hvordan man vinner og hvordan man spiller fotball. Jeg tror på en filosofi som er veldig følelsesladet, veldig rask og veldig sterk. Lagene mine må spille med full gass og gi alt i hver eneste kamp.

– Liverpool har ekstraordinære supportere, og Anfield er et verdenskjent hjem – med utrolig stemning. Jeg ønsker å bygge et strålende forhold til disse supporterne og gi dem minner å ta vare på. Jeg håper vi kan dra nytte av hverandres energi, og at vi tar denne reisen sammen.