- Ja, jeg er flau over noen av taklingene mine

Graeme Souness' stolteste øyeblikk på fotballbanen var da han løftet Europacuptrofeet i 1984. Han er ikke like stolt av endel av taklingene.

Det er i fotballbladet FourFourTwo at Souness skriver om sitt fotball-liv. Lørdag var det 31 år siden han løftet Europacup-trofeet for 1984 over hodet, etter et nervepirrende straffedrama mot Roma i Roma.

- Mitt stolteste øyeblikk var da vi vant Europacupen mot Roma i 1984, da ingen ga oss noen sjanse. Jeg var kaptein og scoret i straffesparkkonkurransen. Det var siste gangen jeg sparket en ball for Liverpool, skriver Souness.

Saken fortsetter under bildet.

Liverpool tok ledelsen i finalen da Phil Neal scoret, men Roma utlignet før pause ved Roberto Pruzzo. Det resultatet sto seg ut ekstraomgangene, og dermed måtte finalen avgjøres på straffespark.

På straffene bommet Steve Nicol, men Phil Neal, Graeme Souness, Ian Rush og Alan Kennedy scoret. Hos Roma bommet Bruno Conti og Francesco Graziani, mens Agostino Di Bartolomei og Francesco Graziani fikk ballen forbi Bruce Grobelaar.

Se flere bilder fra triumfen her. 

Den tidligere Liverpool-legenden skriver også om de få tingene han angrer på.

- Man blir ikke 60 år uten å ha noe man angrer på. Gir de meg søvnløse netter? Nei. Er jeg flau over noen av taklingene jeg hadde? Ja. Men til mitt forsvar, var det taklinger som gjengjeldelse for andre ting som hadde skjedd. Jeg var ingen stygg spiller, skriver  Souness i mai-utgaven av FourFourTwo.