- Jeg er ikke Jesus

Jürgen Klopp advarer supportere og journalister mot å tro at han kan utrette mirakler, og ber om tålmodighet.

- Dersom folk ønsker å se et mer suksessfullt Liverpool enn i de siste 24 årene kan jeg kan kanskje gjøre en liten skjerv. Men dersom dere tror at jeg er Jesus, og så neste dag sier dere at «han er ikke i stand til å gå på vannet», så vil vi få problemer, siteres Klopp av Liverpool Echo.

- Det er viktig å ha forventninger, ikke bare i livet, men også i fotball. Men etter dette første store hysteriet kan vi roe oss ned og begynne å snakke om fotball, fortsetter 48-åringen.

- Det var ikke jeg som ønsket en situasjon der jeg må gjemme meg, og det er fotografer på badet, og alt mulig.

Ber om tålmodighet

- Vi har mer enn nok tid til å snakke om forventninger. Det er ikke det viktigste vi må snakke om. Liverpool-fansen har ventet i mange år, og jeg forstår at de er i ferd med å miste tålmodigheten. Men dette går ikke uten tålmodighet, det er problemet.
 

- Nå er de alle glade for at Jürgen er her, og sier at alt vil bli annerledes. En del ting vil bli annerledes, det er sikkert, fordi jeg er annerledes enn andre managere.

- Men vi kan ikke forandre verden på en dag, men jeg er sikker på at Liverpool-fansen er smarte nok til å forstå at vi trenger tid.

- Jeg ønsker ikke å sitte her om tre års tid og si at «nå kan vi endelig komme i gang». Jeg ønsker å endre mange ting så raskt som mulig. Men det er veldig viktig at vi er tålmodige nok til å oppnå suksess, for det er den eneste måten å gjøre det på.

Må arbeide mer

- Jeg har ikke bare en visjon. Måten vi spilte på i Dortmund var den måten vi trodde var best for å oppnå mer suksess enn tidligere. Dersom man ikke befinner seg i en god situasjon må man endre på ting, og det første vi må endre på er at vi må gjøre mer.

- Forsøker du å være mer intelligent, så er ikke det mulig, men forsøker du å arbeide mer, lære mer, investere mer, så er det mulig. Det er det første.

- I Dortmund hadde vi et problem. Vi forandret selvsagt spillestilen, men det oppdaget man ikke over hele verden. I Champions League kunne vi ikke spille på samme måte som de andre. Vi måtte jobbe hardere enn dem. Klarer vi det, er vi i en god posisjon.

- Nå er jeg klar for oppgaven her, og jeg håper at vi kan nyte vår tid her.

LES OGSÅ: FOR MYE OPPSTYR ETTER KLOPPS SMAK