– Jeg føler at manageren stoler på meg

Emre Can sier han ikke bryr seg om hvilken posisjon han tildeles så lenge han har en fast plass på laget. Stortalentet ønsker ikke å følge i fotsporene til tyske fotballstjerner, men gå sin egen vei.

Tidligere har flere sammenliknet den sterke og anvendelige 21-åringen med profiler som Michael Ballack og Bastian Schweinsteiger. Selv ønsker han å skape ny og egen historie uten å bli satt opp mot andre.

– Jeg er en helt annen type spiller enn Ballack og Schweinsteiger. Jeg beundrer karrierene de har hatt, og jeg håper jeg kan ha noe liknende. Men jeg ønsker å gå min egen vei og være kjent som Emre Can, ikke «en ny» Ballack eller Schweinsteiger, sier han, ifølge tabloidavisen Daily Express.

Se Liverpool.no' spillerprofil av Emre Can her!

Den tidligere Bayer Leverkusen-spilleren, med en fortid i Bayern München, har virkelig slått til etter at han ble satt inn på laget 2. juledag. Før nordvestderbyet søndag ettermiddag har Can spilt i 30 kamper for de røde, og selv ble han overrasket, men samtidig «kjempestolt», da han hørte The Kop synge navnet hans tidligere i sesongen.

– Ville ikke klage

Å være en del av forsvarsrekka er noe tyskeren, med tyrkiske aner, etter hvert har blitt vant til, selv om det i begynnelsen var en uvanlig posisjon for ham. Etter et halvår med skadeplager og benketilværelse var han bestemt på å forbli positiv og bare kjempe om en plass på laget.

– Det viktigste var først og fremst å komme inn på laget, samme hvilken posisjon det handlet om. Da jeg var ute, ville jeg ikke klage eller gjøre noe stort ut av det, men forholde meg rolig og jobbe hardt, slik at da jeg fikk sjansen mot Burnley, kunne jeg slå til, forklarer han.

Offensiv spillertype

På lang sikt har Can «definitivt ambisjoner» om å spille på midtbanen, legger han til. Ifølge Daily Express snakker spilleren om at han alltid har hatt et driv som tar ham fremover på banen, uansett hvilken posisjon han spiller i.

– At jeg spiller i den bakre treeren for øyeblikket, betyr at det ikke er noen bak meg, og jeg har hele spillet foran meg. Fremover er det rom hvor jeg kan ta med meg ballen, og jeg ønsker alltid å gå oppover, sier han.

21-åringen er i toppsjiktet på Liverpool.no’s spillerbørs denne sesongen – han er kun slått av Philippe Coutinho og Raheem Sterling – og han forventes å starte i søndagens storkamp. Selv beskriver han seg som «i bra form» og tror Brendan Rodgers føler seg trygg på ham.

Les også: – Emre er en ledertype

– Jeg føler meg veldig bra for tiden, jeg er i god form, og jeg føler at manageren stoler på meg. Jeg tror jeg gjør en god jobb, og det er grunnen til at jeg spiller, så jeg er fornøyd.

Liverpool-sjefen beskrev Can som en «Rolls-Royce» etter at han stoppet Romelu Lukaku og Everton i Merseyside-derbyet på Goodison Park i februar. Da han først hørte om det, lurte han på hva det betød.

– Jeg hadde ikke hørt den sammenlikningen før. Vi bruker ikke det uttrykket i Tyskland. Jeg vet selvsagt at Rolls-Royce er en stor, luksuriøs bil, så jeg regnet med at det var en positiv kommentar, forteller han.

Can spår samtidig at Liverpools fremtid er svært lys dersom fremgangen med det unge laget fortsetter. Spillere som Coutinho, Sterling, Alberto Moreno, Lazar Markovic og Jordan Henderson er nemlig bare 22, 20, 22 og 24 år gamle.

– Det er et veldig ungt lag, med typer som Coutinho, Henderson og Markovic. Vi må fortsette utviklingen av det vi holder på med, for da har vi gode år i vente.

Nå venter et av sesongens aller største oppgjør. Sist Liverpool møtte Manchester United, i desember, satt Can på benken gjennom hele kampen. «De røde djevlene» vant med tre mål, og tyskeren ønsker revansj. Han har sto tro på at det er Liverpool-supporterne som kan juble høyest når sesongen avsluttes i mai.

Les også: – En fremtidig kapteinskandidat

– Det kommer til å bli en vanskelig kamp mot United fordi det er et derby, men vi ønsker de tre poengene. I Tyskland kan kampen kanskje sammenliknes med Dortmund mot Schalke. Jeg vet en del om rivaliseringen. Tror jeg at vi vil slå dem i kampen om en topp-fire-plassering? Definitivt.