- Jeg har fått leve ut mine drømmer

I et intervju gjentar Steven Gerrard at han ikke likte tanken på å være en spiller for troppen heller enn fast på laget, og at han har oppnådd det han drømte om på Anfield.

- Det har vært noen følelsesladede dager for min familie og meg og jeg tror det samme gjelder for mange supportere, sier Gerrard til Liverpool Echo.

- Jeg bestemte meg omtrent en uke før det ble kjent, fortsetter han om avgjørelsen om ikke å ta i mot tilbudet fra Liverpool og at han fra neste sesong av skal spille i Amerika.

- Jeg hadde tenkt og analysert mye og ønsket at Brendan skulle være den første som fikk vite det. Vi bestemte oss for å holde tett til etter kampen mot Leicester. Jeg ønsket ikke å vente lenge. Det er mange kamper i januar og siden jeg da ville ha anledning til å snakke med andre klubber ville spekulasjonene øke i styrke.

- For å være ærlig, samtalen med Brendan kom tidligere enn jeg hadde forventet. Det var omtrent en måned tidligere da han første gang fortalte meg at han ikke ville la meg spille hele tiden. Det var tøft å høre, men det var noe jeg forstod og det hele har skjedd i en vennlig tone. Alle vet hvor høyt jeg verdsetter Brendan. Jeg peker ikke fingeren mot verken manageren eller noen andre i klubben og skulle bare ha ønsket at jeg kunne ha arbeidet sammen med ham tidligere.

- Helt fra jeg var 16-17 år har jeg kommet inn til trening på mandag morgen og startet forberedelsene til å spille i 90 minutter den påfølgende helg. Det er det som gir deg den ekstra sitringen. Når det blir slik at du ikke vet om du får spille eller ikke blir det annerledes. Jeg har aldri ønsket å være en spiller i troppen. Hvis jeg ikke får spille kamper nå kunne det være at jeg hadde fått spille enda mindre til neste sesong. Jeg visste at det kunne bli verre og verre.

- Hvis jeg hadde fått tilbud om en kontrakt før sesongen ville jeg ha signert den. Jeg hadde nettopp trukket meg fra videre spill med England da jeg ikke ønsket å bli hvilt for klubblaget. Jeg hadde en stor sesong sett fra et personlig ståsted i fjor og har hatt en glimrende statistikk med skader de siste årene.

- Det blir mye om og hvis. Resultatene denne sesongen har ikke hatt noen påvirkning. Jeg ville vært beredt til å være her for å rette opp, det er slik jeg er. Jeg ønsket bare ikke å bli en som spilte en og annen kamp.

- Jeg vil ikke bytte bort de minnene jeg har hatt over de siste 26 årene for noe. Jeg har vært veldig heldig og er også stolt av hva jeg har kunnet gi tilbake – det jeg har ofret, besluttsomheten og lojaliteten.

- Jeg har et veldig sterkt bånd til Liverpool Football Club og ser ikke noen slutt på det. Jeg håper å kunne komme tilbake en dag for å tjene klubben igjen.

- Det dreier seg heller ikke bare om hva en gjør på banen men også utenfor. Jeg tror det vil være bra for meg å komme meg ut av byen for en periode.

- Liverpool er mitt hjem og jeg elsker byen, men det har ikke bestandig vært lett. Det er noen ulemper med det å spille for Liverpool. Det kan være vanskelig å komme ut av huset, ta seg en kaffe, gå ut å spise, ta med ungene til parken eller skolearrangementer. Små ting. Det kan være vanskelig.

- Det er også rykter om Steven Gerrard som en må håndtere. Det vil i tillegg være fint å kunne gå ut av døren uten å bli gjenkjent.

- Presset og ansvaret i forhold til fansen har jeg aldri sett på som en byrde. Det har vært en enorm ære å være kaptein for denne klubben så lenge og det vil det være til siste spark er tatt.

- Jeg vil være en supporter av Liverpool til jeg dør. Jeg har fått leve ut mine drømmer.