– Jeg kan bli en leder for Liverpool

Dejan Lovren tror han fortsatt kan bli en forsvarsbauta og en ledertype i Liverpool.

Lovren vil spille sin 50.kamp for Liverpool, når de røde er vertskap for Bordeaux i kveld, og vil få ansvaret med å lede forsvarsrekka i Martin Skrtel og Mamadou Sakhos fravær.

– Liverpool-karrieren min har vært preget av både opp- og nedturer så langt, men det viktigste er det som skjer nå, sier Lovren til Liverpool Echo.

– Jeg føler jeg har slått rot i klubben nå. Jeg er lykkelig, og vi spiller bra. Jeg har blitt satt på prøve så mange ganger i livet, også i andre klubber, så dette er bare en skole jeg må gå. Når jeg er langt nede har jeg gode folk rundt meg som støtter meg, slår kroaten fast.


 
– Jeg kom hit for å være en leder, og jeg føler fortsatt at jeg kan lede et lag. Jeg er en type som liker å rope og snakke under kampene. Jeg tenker ikke bare på meg selv.

– Dersom jeg er stille er det et tegn på at jeg er nervøs, så det er bedre at jeg ikke er stille. Når jeg roper klarer jeg å konsentrere meg bedre, forklarer midtstopperen.

– Alle spillerne i troppen er viktige. Sakho er selvsagt en av disse. Men jeg kom ikke hit for å sitte på benken. Jeg får spille nå, og jeg føler meg veldig komfortabel og fokusert på å spille så godt som jeg kan.

– Det er viktig å ta ett steg om gangen, og ikke se åtte kamper fremover. Det er mye press på meg, men slik er det i alle jobber.

Bedre selvtillit

26-åringen ser ut til å ha fått mer selvtillit etter at Jürgen Klopp tok over som manager. Lovren føler at det er mye enklere å være forsvarer i spillesystemet til Klopp enn tilfellet var under Rodgers.

– Det er mye enklere nå fordi vi jobber mye hardere enn tidligere, og vi spiller mer som et lag, hvor alle føler seg komfortable.

– Manageren har selvsagt stor påvirkningskraft på laget. Alle har mye mer selvtillit nå, og alle spillerne har forandret litt syn på fotball. Vi gjør som Klopp sier, og tenker på fotball 24 timer i døgnet. Det er jobben vår, og vi får tilbake dette med renter ute på banen. Det er alltid enklere når manageren har tro på deg og på laget. Da er det mye enklere å spille, og du mister ikke selvtilliten selv om du gjør en feil. Etter kampene snakker den nye manageren med oss og forklarer hva vi gjorde feil og hva vi gjorde bra. Han støtter alltid laget, og spillerne står bak ham.

På spørsmål om spillerne ikke hadde den samme selvtilliten under Rodgers, svarer Lovren unnvikende.

– Jeg liker ikke å snakke om fortiden. Det var ikke bare managerens feil, men spillernes feil også. Jeg ønsker å glemme det, og bare konsentrere meg om fremtiden.

– Vi ønsker å komme inn blant topp fire hvert år, for å bli med i Champions League, men vi vet det blir vanskelig. Det er så mange store lag som kjemper om det samme. Men i forrige kamp, mot Manchester City, viste vi at vi kan slå store lag. Vi viste våre kvaliteter. Vi har mye mer tro på oss selv nå, og forhåpentligvis klarer vi å kopiere den prestasjonen i kveld.

LES OGSÅ: – Avansement er det viktigste