- Jeg kan bli Liverpools førstekeeper

Adam Bogdan er ute etter å imponere når han får sin offisielle Liverpool-debut mot Carlisle i kveld.

- Jeg er ikke kommet hit for å sitte på benken, utbasunerer Bogdan til Liverpool Echo.

Ungareren vil ifølge lokalavisen debutere for Liverpool FC i kveldens kamp i tredje runde i ligacupen mot Carlisle United på Anfield.

27-åringen visste han ville starte sesongen som andrekeeper bak Simon Mignolet, men tar nå mål av seg til å spille seg inn på laget.

- Laget er ikke blitt offentliggjort ennå, men dersom jeg får sjansen i kveld så blir det en stor kveld for meg, sier mannen som kom på gratisovergang fra Bolton i sommer.

- Dersom jeg får spille, kan jeg vise hva jeg er i stand til. Det er derfor vi er her alle sammen. Å spille for Liverpool. Jeg skrev ikke under for denne klubben for å sitte på benken og være fornøyd med å være reservekeeper. Jeg er her for å konkurrere om en plass på laget, akkurat som alle andre.

- Ligacupen gir oss spillerne som ikke har vært involvert så mye i ligakampene en sjanse til å få spille. Det var i denne turneringen jeg først fikk sjansen i Bolton også. Det er en sjanse til å vise seg frem.

- Dette er en viktig turnering både for meg selv og for klubben. Liverpool har en stor historie i ligacupen, og vi ønsker å gjøre det bra denne sesongen også. Det blir ikke enkelt, for dette er en stor begivenhet for Carlisle. De vil heve spillet sitt, og spille uten press på seg, for ingen forventer at de skal vinne.

- Selv må vi fokusere på å gjøre jobben vår riktig. Vi må legge ned en like stor innsats som dem. Klarer vi det, skal vi være i stand til å gå videre.

Har spilt på Anfield tidligere

Bogdan har spilt på Anfield tidligere, for Bolton i FA-cupen så sent som i januar i år. En kamp som endte uten scoringer.

- Det var en god dag for Bolton og meg selv. Det var en av mine beste kamper. Liverpool skapte masse sjanser, men jeg holdt buret rent, og det vil alltid være et godt minne for meg.

- Det var første gangen jeg spilte på Anfield. Jeg har sittet på benken der tidligere. Stemningen på tribunene var god, og det var utrolig å være ute på banen og høre at «You'll Never Walk Alone» ble sunget.

- Jeg husker applausen fra The Kop når jeg løp mot dem, og jeg lurte på om jeg skulle klappe tilbake eller ei. Jeg visste ikke på forhånd at The Kop gjør dette med bortekeeperne. Nå gleder jeg meg til å erfare dette som Liverpool-keeper.

- Jeg vil være nervøs, som foran alle kamper, men så snart kampen starter vil jeg være fullstendig konsentrert om kampen og fokusert på jobben min.

Liker metodene til Achterberg

Bogdan forteller at han trives godt i Liverpool, etter åtte år i Bolton.

- Jeg har funnet meg godt til rette. Alle spillerne har vært storartet, og staben har bidratt til at jeg har følt meg velkommen. Det tok et par uker før jeg ble vant til tempoet på trening, og de ulike måtene å gjøre ting på, men nå er jeg veldig lykkelig.

Ungareren er blitt vant til treningsmetodene til keepertrener John Achterberg.

- John er en kar som tenker mye, og han er en fantastisk trener. Han analyserer alt – både avgjørelsene du tar og posisjoneringen din. Det er hva du behøver for å bli en toppkeeper. Han har virkelig øye for detaljer.

- Vi trener hardt, ikke bare ute på treningsfeltet, men også i styrkerommet, og gjennom å analysere opptak. Marginene er små i Premier League, så du må forberede deg på best mulig vis. John holder deg på tå hev hele tiden, og forteller deg hva du må bli bedre på.

Forsvarer Mignolet

Bogdan legger ikke skjul på at han er ute etter å ta plassen til Simon Mignolet, men ungareren og belgieren er likevel gode venner.

- Jeg visste selvsagt at jeg ville få hard konkurranse av Simon da jeg skrev under kontrakten. Jeg ser hver dag på trening hvor stor innsats og energi han legger ned i treningsarbeidet for å bli bedre og beholde sin posisjon som førstekeeper. Jeg liker å jobbe sammen med ham. Her lærer jeg noe hver eneste dag, i et fantastisk treningsmiljø.

Mignolet fikk mye kritikk etter den svake utboksingen i forkant av Norwich sin scoring i helgen. Bogdan forsvarer imidlertid sin kollega.

- Hadde han ikke gått etter den ballen, ville Norwich-spilleren fått heade mot mål. Det var ingen enkel situasjon, for det var et fantastisk bra hjørnespark, veldig lavt og hardt. Simon klarte å komme foran spilleren deres og fikk bokset ballen, men var uheldig med at ballen landet hos Martin som satte den i mål. Vi kunne fort ha blitt liggende under 2-1 like etter på, men Simon gjorde en fantastisk redning som holdt oss inne i kampen.

- Senere hadde vi mange sjanser, og kunne ha vunnet kampen 3-1 eller 4-1. Hadde vi gjort det, ville ingen ha snakket om baklengsmålet. I Premier League skjer alt så fort. Marginene er små, og du må ha litt flaks også.

LES OGSÅ: BOGDAN VENTES Å STARTE