– Jeg så mange bra ting

Liverpool-manager Jürgen Klopp sier seg fornøyd etter å ha tatt sitt første Premier League-poeng.

Allerede fra avspark satte gjestene på White Hart Lane inn et voldsomt press, både med og uten ballen. Klopps mye omtalte «gegenpressing» – et høyt, kollektivt press – ga også Tottenham visse problemer.

– Vi var veldig gode de tjue første minuttene, og vi presset bra, sier Klopp til pressen.

Nærmest scoring var Divock Origi, som startet i stedet for en kneskadet Daniel Sturridge, da han skallet ballen i tverrliggeren fra kloss hold etter bare ti minutter. Offensive var også fansen i bortesvingen, som ikke la noen demper på støtten overfor Klopp.

Saken fortsetter under.

Etter en energisk og underholdende åpning tok hjemmelaget gradvis tilbake i oppgjøret, og de satte Simon Mignolet på en rekke prøver. Clinton N’Jie og Harry Kane sendte begge av gårde noen avslutninger, men Liverpools sisteskansen hadde stengt buret.

Klopp: – Veldig fornøyd

Klopp forteller at Tottenham var gode som kjempet seg tilbake i oppgjøret, og mot eget lag peker han spesielt på ballbruken – de hadde en treffsikkerhet på pasninger på bare 75,5 prosent – som han beskriver som «nervøs».

Samtidig er tyskeren svært tilfreds med mye av det Liverpool-spillerne presterte på banen.

• Kampreferat: Tottenham – Liverpool 0–0

– Jeg er veldig fornøyd med dette resultatet, for jeg så mange bra ting på banen. Jeg kan jobbe med dette. Nå skal vi arbeide og bygge videre. Nå har vi fått våre egne bilder av hvordan vi står for øyeblikket, så vi kan se video av hva som er bra og ikke like bra. 0–0 er ikke et drømmeresultat, men det er okay, sier han.

– Vi kommer til å bli bedre. Vi var bare litt nervøse da vi hadde ballen. Ja, vi må bli bedre, men etter tre dager kunne hva som helst ha skjedd, og det ble bare 0–0, så jeg er veldig tilfreds for øyeblikket, legger 48-åringen til.

Se høydepunktene fra oppgjøret i videovinduet under. (Vises med tillatelse fra TV 2.)