– Jeg tar bare ut tropper for å vinne

Jürgen Klopp ville ikke risikere Coutinho mot Rubin Kazan, men gjorde det klart at han ikke har tenkt å hvile spillere bare fordi de er slitne.

– Det hadde vært bra for spillet vårt i dag å kunne sette inn Philippe Coutinho, men jeg ville ikke risikere det. Han sliter bittelitt med hamstring. Så selv om alle sier at han er kampklar, så er jeg ikke den som tror mest på slikt og jeg ville ikke risikere det i en så intensiv kamp.

– Det ville vært bedre for laget om han kunne kommet inn sammen med Adam Lallana, siden det var så tøft utpå der, sa Jürgen Klopp da han møtte pressen etter 1-0-seieren bort mot Rubin Kazan.

I sterk kontrast til sin forgjenger Brendan Rodgers, hadde Jürgen Klopp med seg alle sine sterkeste spillere til Russland, og stilte et lag med bare tradisjonelle førstelagsspillere på Kazan Arena.

– Fløy ikke fem timer for en treningskamp

Han fikk spørsmål om hvorfor han ikke hviler flere spillere.

– Jeg bygger bare lag og tar bare ut tropper for å vinne den neste kampen, ikke for at spillere skal få hvile. I dag hadde både Adam Lallana og Philippe Coutinho noen problemer, selv om de ikke var store, og derfor var de på benken selv om de kunne spilt. Vi ville ikke risikere noe, og prøvde derfor å vinne uten dem.

– Troppen er stor og angrepet sterkt nok til å reagere på slike situasjoner. Det samme med Martin Skrtel som spiller nesten alt. Han skulle ikke spille mot Bournemouth, men så måtte han inn ganske tidlig siden Kolo Toure ble skadet. Så dermed ga vi han hvile i dag, siden Dejan Lovren er en sterk spiller. Men ikke fordi de skal hvile, men fordi de andre spillerne er uthvilt og da er muligheten for å vinne større.

– Vi fløy ikke 5 timer hit for en vennskapskamp, sa Klopp.

LES OGSÅ: Endelig stang inn for Ibe