«Jeg trodde aldri han ville dra»

Jamie Carragher er overrasket over at Steven Gerrard forlater Liverpool. Han spør seg hvordan dette kunne skje, og trodde han ville bli i klubben for alltid.

«Hvordan har dette kunnet skje?» spør Jamie Carragher seg i spalten sin i Daily Mail.

 

«Jeg trodde aldri han ville forlate Liverpool. Jeg har alltid tenkt at han, som meg, ville avslutte karrieren som en spiller som bare spilte for en klubb. Han har viet livet sitt til Liverpool, siden han først kom på akademiet som åtteåring, og gjort store offer på veien.» 

 

Carragher trekker frem at det er under seks måneder siden Steven la opp på landslaget for at han skulle kunne gi alt for Liverpool for de neste to-tre årene. Deretter kom usikkerheten ved kontraktsforhandlingene, og for seks uker siden skrev «Carra» at Liverpool ikke kunne la han drive bort. Nå er det bestemt at han forlater klubben.

 

«Ikke undervurder hvor viktig det er å føle seg ønsket - selv for en toppspiller. Det at denne kontraktssituasjonen dro ut vil ikke ha hjulpet. Selv når han var på topp, trengte Steven bekreftelser om sine ferdigheter og betydning for laget. Jeg husker en historie fra 2011, da Kenny Dalglish hadde kjøpt Jordan Henderson og Charlie Adam, mens Lucas Leiva spilte bra. Steven spurte Kenny: «Hvor skal jeg spille da?». Han sa det på fleip, men det var også litt alvor i det.»

 

«Fra et ståsted kan jeg se hvorfor Steven ønsker en ny utfordring, trolig i Amerika. Han har vært Liverpools største stjerne i 15 år, og jeg snakker ikke bare om i fotballklubben.»

 

«Når det kommer til spilletid, kan jeg forstå hvorfor han drar. Jeg har snakket med han ved mange anledninger, om det å gå fra å være et av de første navnene på lagoppstillingen, til å få begrenset med spilletid. Det er vanskelig, og det var grunnen til at jeg la opp. Han mister nå en av tre kamper, og neste sesong kunne det ha vært en av to. Steven er ikke en som ville vært komfortabel med å sitte på benken, og sånn sett har han tatt den riktige avgjørelsen.»

 

«Likevel føler jeg at Liverpool-hiarkiet skulle ha gjort mer for å sørge for at han ble på Anfield. De må ha kunnet komme opp med en løsning som var god for alle parter på kort og lang sikt?» 

 

«Folk har snakket om Steven som den fremtidige Liverpool-manageren, men det er uten substans. Jeg vil aldri støtte at en høyprofilert spiller får en slik rolle basert på rykte, enten det er han, Thierry Henry for Arsenal, eller noen andre. Men over de neste 12 månedene kunne han ha blitt gitt en rolle i trenerteamet for å kombinere med spill. Det kunne ha vært som arbeidserfaring, der han fulgte Brendan Rodgers, og så hvordan akademiet ble drevet. Alle aspekter ved klubben. Etter det året kan det være at Steven ikke var på riktig nivå for å være trener, eller bestemte seg for at treneryrket ikke var for ham. Se hva som skjer med Ryan Giggs for Manchester United nå, og jeg er misfornøyd med at de lar den erfaringen gå.»