- Jeg var trolig ikke riktig mann for jobben

David Duckenfield, som hadde det overordnede ansvaret for sikkerheten på stadion under Hillsborough-tragedien i 1989, erkjente under likskuet i Warrington i dag at han trolig ikke var riktig mann for jobben.

Duckenfield hadde begrenset med erfaring fra lignende oppdrag.

- Det streifet aldri tankene mine å si at jeg ikke var skikket til jobben. I etterpåklokskapens lys gjorde jeg en alvorlig feil, innrømmet 70-åringen foran juryen i dag.

- Jeg skulle ha tenkt mer over min begrensede erfaring med rollen under et stort arrangement som dette. Jeg hadde ikke hatt noe lignende ansvar tidligere.

FØLG ECHOS LIVE OPPDATERING FRA HØRINGEN

- Jeg er eldre, og forhåpentligvis klokere nå, og erkjenner at jeg trolig ikke var den beste mannen for jobben den dagen.

Duckenfield ble spurt om han hadde vært bekymret for om han klarte jobben på forhånd.

- Nei. Jeg takket ja til jobben, og så frem til utfordringen. Mitt syn var at jeg hadde blitt valgt på grunn av mine egenskaper, og jeg var aldri inne på tanken at jeg ikke skulle klare å håndtere semifinalen, med den assistansen jeg var blitt lovet av de dyktige folkene rundt meg.

- Jeg ble forsikret om at den erfaringen jeg manglet ville bli dekket opp for av de rundt meg, som var veldig erfarne offiserer. Jeg stolte på at de var av et slikt kaliber at de kunne hjelpe meg den dagen. I etterpåklokskapens lys var det selvsagt en tabbe, når vi vet hva som skjedde den dagen, at jeg fortsatte i den rollen jeg hadde.