- Jeg vil få kritikk for ferien

Raheem Sterling erkjenner at kritikerne vil bruke Jamaica-ferien hans mot ham i tiden som kommer, men selv er han ikke i tvil om at det var riktig å lade batteriene nå.

- Jeg vet jeg vil få mye kritikk for ferien jeg tok, siteres Sterling av ESPN.

- Manageren bestemte allerede før sesongen startet at jeg skulle ha denne ferien. Det var planlagt at jeg skulle ha en pause på et eller annet tidspunkt. Jeg har spilt mange minutter for en spiller i min alder, men jeg klager ikke.

- Jeg tror ferien vil hjelpe meg. Jeg er tilbake nå etter å ha fått ladet batteriene, og er klar til innsats igjen. Jeg er fokusert på å hjelpe laget så mye som mulig. Men det er alltid godt å få noen dager fri.

- Du føler deg bedre opplagt mentalt. Jeg fikk også mye kritikk da jeg sa jeg var sliten under landslagsoppdrag. Jeg fikk all skylden for det, men det er manageren som tar avgjørelsene. Dersom han sier at jeg skal ta en uke fri, kan jeg ikke si nei. Nå er jeg tilbake, klar til innsats og veldig fokusert.

Sterling sier ellers at han fortsatt er i en tilvenningsperiode når det gjelder spissrollen.

- Det er en rolle jeg fortsatt lærer å venne meg til. Skal du bli en god spiller må du kunne spille i flere ulike posisjoner, og det er noe jeg er ivrig etter å lære meg.

- Av og til blir jeg litt for ivrig foran mål. Derfor forsøker jeg å beholde fokus og ta spillet mitt opp et nivå til, slik at jeg kan bidra med flere mål og målgivende pasninger.

- Jeg har satt meg personlige mål, men jeg ønsker ikke å dele dem med noen, i tilfelle jeg ikke når dem. Jeg setter meg alltid mål og krav jeg ønsker å innfri, og det har jeg gjort denne sesongen også.

- Jeg er ikke så godt kjent med spissrollen, men jeg liker å få ballen så ofte som mulig. Så lenge oppspillene ikke blir slått for høyt vil jeg forsøke å kjempe om ballen. Det er flott å spille med typer som Adam Lallana og Philippe Coutinho, som alltid prøver å skape sjanser. Det er en fryd å finne åpninger og motta deres pasninger, og på den måten forsøke å avslutte de flotte angrepene de har bygd opp.