– Jeg vil være et forbilde

Liverpools ferske kaptein Jordan Henderson forteller om sin nye rolle som leder.

Jordan Henderson var tilbake fra skade og presenterte seg med en scoring i den mye omtalte kampen mot West Bromwich forrige helg. 
 
Henderson, som ble hentet til Liverpool av Kenny Dalglish i 2013, ble av mange kritisert i sin debutsesong. Flere mente han ikke hadde kvalitetene man kunne forvente av en spiller som kostet 16 millioner pund. 
 
Den tidligere Sunderland-spilleren ville det dog annerledes, og jobbet hardere og hardere. Etter hvert begynte de gode kampene å komme oftere og oftere, og nå er han kaptein på Liverpool – og fast på det engelske landslaget. 

Vil være spillernes kaptein

For kort tid siden møtte Henderson karene bak supporter-kanalen Redmen TV til en kamp i FIFA 2016. Underveis i matchen svarte Henderson på en rekke spørsmål.
 
Hva slags kaptein ønsker du å være?
 
Jeg vil sørge for at spillere føler de kan komme til meg med problemer og utfordringer – enten det gjelder fotball eller andre ting. Jeg vil at spillerne skal kunne stole på meg. Jeg vil hjelpe medspillerne, sa han.
 
– Jeg vil være et forbilde på og utenfor banen – slik som Steven (Gerrard) var. Samtidig må jeg gjør det som føles rett for meg – på min måte, og ikke tenke at jeg må gjøre ting som Gerrard eller noen andre.
 
Henderson forteller at han lærte mye av Gerrard, og han trekker særlig frem måten Gerrard opptrådte utenfor banen. 
 
– Han var en fantastisk leder for oss, sier Henderson.
 
Henderson gir alltid 100 prosent på banen.
Den ferske kapteinen ble også spurt om Klopp og det han har uttrettet så langt.
 
Jeg tror man kan se forskjellen han har utrettet. Særlig var kampen mot Manchester City helt fantastisk. Dette er ikke noe dis-respekt til Brendan Rodgers: alle vet hva jeg mener om han og alt det han har gjort for meg, men likevel kan man se resultatene av det Klopp har gjort med laget
 
– Klopp har gitt oss masse energi. Han har gitt oss tro og selvtillit. 
 
Se hele intervjuet HER