- Joe er mentalt veldig sterk

Joe Gomez kunne forlatt Charlton for mange år siden, men valgte å ta utviklingen i rolig tempo. Nå snakker hans tidligere trenere om han.

Joe Gomez har imponert stort etter at han kom fra Charlton til Liverpool i sommer. Så mye at 18-åringen startet i første serierunde borte mot Stoke.

Men Gomez kunne fort endt i en annen storklubb allerede som 13-åring. Chelsea signerte blant annet to andre i hans årskull, Kasey Palmer og Charlie Colkett. Den ene ble hentet som 12-åring, den andre som 16-åring.

Riktige mennesker rundt seg

– Jeg er sikker på at Joe også hadde mye interesse rundt seg, men han og hans familie har alltid vært veldig støttende og forståelsesfulle i forhold til hva vi prøver å få til i Charlton, og han ble hos oss, forteller manager på akademiet i klubben Steve Avory til The Telegraph.   

Også direktøren for Akademiet, Paul Hart, er opptatt av at Gomez og familien hele tiden har gjort de riktige valgene for ham.

- Joe er en god gutt, fra en god familie. Det har vært en stor faktor at han alltid har hatt de riktige menneske rundt seg. Det er så viktig nå om dagen. Det har alltid vært store klubber som har sett på ham, og det kan være hardt å stå imot når man er 15 eller 16 og får store tilbud, sier Hart til avisen.

Ikke brukt på venstreback

Avory jobbet med med Gomez fra han kom til klubben som 9-åring, og han er overrasket over hvor raskt han er kommet inn i Liverpool-laget, men han er på ingen måte sjokkert.

– Jeg ble overrasket da jeg så Rodgers ville gi ham sjansen så tidlig, og enda mer overrasket da jeg leste det ville være på venstrebacken. Jeg kan ikke huske at han har spilt der noe særlig for oss. Men ingen er overrasket over hvor sikker han virket.

– Sånn har det alltid vært når han har gått opp et nivå. Og er det en ting jeg kan garantere med Joe, så er det at han alltid vil holde beina planta på jorda, og aldri glemme hvor han kom fra, sier Avory.

– I tillegg til alle de andre flotte kvalitetene hans - stor fart og styrke - står hans mentale styrke ut, understreker han.

- Tilfører troppen mye

På pressekonferansen før mandagens kamp, var også Brendan Rodgers klar på at han er trygg på unggutten.

- Jeg er veldig komfortabel med å benytte ham. Vi vurderte en stund om vi skulle låne ham ut, men han viste veldig raskt at han kan være en svært viktig spiller for troppen vår. Han kan spille i flere posisjoner. Midtstopper er en av disse, men han har også kvaliteter som gjør at vi kan benytte ham som venstreback. Han er en spiller som tilfører troppen vår mye, slo Rodgers fast.

– Joe er 18 år gammel. Det som først slo meg ved ham er hvor moden han er for alderen. Han holder beina godt plantet på jorda, sier Rodgers. 

LES OGSÅ: - Jeg fikk sjansen tidligere enn forventet