- Jordan vil vokse som visekaptein

Brendan Rodgers berømmer Jordan Henderson, og sier at midtbanespilleren bare vil vokse og bli en bedre spiller som følge av ansvaret med å være visekaptein.

- Nå ser dere hans lederegenskaper på banen, både på og utenfor banen ønsker han å beskytte sitt lag og sine lagkamerater, sier Rodgers til Liverpool Echo, men hentydning til episoden med Diego Costa på Anfield.

- Han er en vidunderlig ambassadør for klubben. Det var ikke bare snakk om å gi karen en oppgave som visekaptein. Jeg husker samtalen jeg hadde med Jordan, det betydde svært mye for ham.

- Det er snakk om å representere en ikonisk klubb som over mange år har hatt store kapteiner og store visekapteiner. Det er klart at etter å ha fulgt Steven nøye over tid er han klar over hvilken prestisje en slik rolle medfører.

- Han forstår hvorfor jeg ga ham det ansvaret og hvilke lederegenskaper som kreves. Han vil bare vokse og bli bedre som følge av det.

- Når Steven ikke spiller leder Jordan nå laget på en fin måte. Han har stor tilstedeværelse i tunnelen før en kamp og du ser nå at supporterne gir ham sin respons.

- Det forteller deg hvilken type han er, reflekterer Brendan Rodgers når han blir spurt om skuffelsen som Jordan Henderson opplevde da han ble utvist mot Manchester City forrige sesong og mistet den dramatiske avslutningen på sesongen.

- Uten å fortelle det til noen her gikk han til en i klubben og sa «hør her, hvis det er noe med media som må gjøres kan jeg ta det slik at spillerne kan konsentrere seg om de neste kampene».

- Han ønsket ikke noe berøm for det, han tenkte kun på laget og sine lagkamerater på et viktig tidspunkt av sesongen. Det er en slik ung mann han er.

- Da jeg først kom søkte han etter sin status i klubben og det var en vanskelig første sesong for ham. De som hadde hentet ham inn viste imidlertid at han var en god person og en sterk personlighet, og det har fortsatt de to og et halvt årene som jeg har vært her.

- Han er en førsteklasses ung spiller som bare kan bli bedre siden han har så mye å lære med ulike systemer og taktikk, og som er noe han tar til seg.

- Han vil også vokse og utvikle seg ved å se Steven utføre sin rolle. Hvis det blir slik at han overtar som kaptein neste sesong da han vil han utføre det med stor verdighet.