– Kall det gjerne «å parkere bussen»

West Ham-sjefen sier han har forberedt spillerne på å forsvare seg mot Liverpool i ettermiddag.

Med seks baklengsmål på to hjemmekamper vil Slaven Bilic ta grep. Den karakteristiske manageren, som tok over London-klubben i sommer etter to år i Beşiktaş, skal forsøke å stramme inn forsvaret, ligge dypt og satse på kontringer.

Etter en imponerende åpningskamp borte mot naboklubben Arsenal, der Cheikhou Kouyaté og Mauro Zárate sørget for 2–0 og tre poeng, har Leicester og nyopprykkede Bournemouth seiret på Upton Park i andre og tredje serierunde. Nå venter en bortekamp på Anfield.

– Det er veldig krevende

Ifølge Daily Mirror sier kroaten at han ikke vil nøle med å sende hele West Ham-laget i forsvar for å stoppe Liverpools nyetablerte angrep – anført av Christian Benteke og Philippe Coutinho.

Saken fortsetter under.


DRØMMESTART: West Ham slo Arsenal i ligastarten. Siden har de tapt to ganger. (Video: TV 2)

– Og når vi har ballen, har vi en plan om å beholde den, få en pustepause og, hvis det lar seg gjøre, angripe dem med så mange spillere som mulig, legger han til.

– Det er veldig krevende. Hvis du vil kalle det «å parkere bussen», så kall det gjerne det. Men for meg betyr det å forsvare seg bak ballen. Eller parkere bussen, en to- eller treetasjesbuss. Men det er hva man krever fra spillerne når motstanderen har ballen. Det er veldig krevende mot gode spillere, men det er egentlig noe man prøver å gjøre i enhver kamp.

Les også: Reid: – Må skjerpe oss før Liverpool-kampen

Bilic tapte 0–1 på Anfield som Beşiktaş-sjef forrige sesong, men endte opp med motsatt resultat i returkampen på Atatürk stadion i Istanbul. Der klarte de til slutt å beseire Merseyside-laget på straffer etter to timer med Europaliga-fotball.

West Ham-stopper Winston Reid sa tidligere denne uka at han og spillerne vil bruke Arsenal-kampen fra ligapremieren som inspirasjon før Liverpool-besøket denne helga. Klubben fra Øst-London har ikke seiret foran The Kop siden 1963.

– Benteke er den store forskjellen

Bilic legger til at han mener Liverpool har kommet styrket ut av sommervinduet. Raheem Sterling er blitt solgt, mens spillere som Benteke og Roberto Firmino har kommet den andre veien. At rødtrøyene fortsatt ikke har sluppet inn mål, er ikke tilfeldig, mener han.

Saken fortsetter under.

ANGREPSKRAFT: Bilic mener Benteke bidrar med så mye fremover at andre kan holde igjen.

– De forandringene man ser, ligger i resultatene. Tre «clean sheets». Forrige sesong var det ikke sånn for Liverpool. Den store forskjellen nå er hvordan spissen deres spiller, sier Bilic.

Holder Liverpool nullen mot West Ham, tangerer de klubbrekorden ved å stå uten baklengsmål etter de fire første rundene. Sist laget klarte det, var i 2005/2006-sesongen.

– Han hjelper dem virkelig, for på grunn av ham må de ikke storme fremover med mange spillere når de angriper. De kan være farlige i angrep, men samtidig være solide bakover.

Forrige gang rødtrøyene ikke slapp inn mål på fire strake kamper, var i 2011, ifølge Liverpool-statistiker Ged Rea. Men de klarte bragden med fire Premier League-kamper på rad tidligere i år, fra bortekampen mot Sunderland i januar til Merseyside-derbyet på Goodison Park i februar. Det inkluderer hjemmekampen mot West Ham, som Liverpool vant 2–0.

Avspark mellom Liverpool og West Ham i dag er klokka 16.00.