– Kan gjøre det mye, mye bedre

Jürgen Klopp sier de røde, som har slått Chelsea borte for første gang på fire år, har mer på lager.

– Det var stort for alle sammen. Jeg har aldri vunnet over Chelsea tidligere. Det er en vanskelig kamp med tanke på situasjonen, og generelt sett er det en vrien kamp. Vi fortjente det, forteller Liverpool-manageren.

Philippe Coutinho utliknet Ramires’ tidlige ledermål rett før pause på Stamford Bridge, og samme mann ordnet ledelse i andre omgang. Innbytter Christian Benteke fastslo sluttresultatet til 3–1.

– Mye bedre respons

Etter hjemmekampen mot Southampton forrige helg, der gjestene, etter å ha havnet under, utliknet i sluttminuttene og tok meg seg ett poeng, sa Klopp at Liverpool-spillerne ikke var på topp mentalt sett.

Men nå var det stikk motsatt for Anfield-laget. Seieren over Chelsea er første gang Liverpool vinner etter å ha ligget under i Premier League siden de klarte det mot Leicester i desember i fjor.

– Jeg er kjempefornøyd med måten vi snudde det på. Responsen var mye bedre enn sist. I fotballen, som i livet ellers, gjør man feil, så prater man om det, jobber med det og endrer det. Gjør man ikke feil, kan man ikke endre på det, reflekterer Klopp.

Saken fortsetter under.

Allerede før fem minutter var passert kom ledermålet til Chelsea, da etter at César Azpilicueta hadde kommet seg fri og fikk så, helt upresset, inn fra Liverpools høyreside.

– Enkelte ting man ikke kan trene på

Etter en åpning der Liverpool spilte svakt, ofte var på etterskudd og gjorde mange feil, tok de over banespillet. Chelsea falt samtidig lavere på banen. Selv om gjestene ikke kom til særlig store sjanser utover i omgangen, kom utlikningen til Coutinho på det sjefen beskriver som «perfekt tidspunkt».

– Jeg har ikke kjent laget lenge nok til å vite hvordan de reagerer i visse situasjoner. Det er enkelte ting man ikke kan trene på, men man kan gjøre noen endringer, og det var det jeg gjorde i dag, forklarer Klopp om endringene under kampen.

– I Premier League er det ikke mulig å gå opp til 3–0 og ha en enkel kamp hver gang. Man er nødt til å kjempe for det. Det var det vi gjorde. Og man må forandre på problemene underveis, og det var nettopp det vi gjorde, legger han til.

I andre omgang kom Benteke inn for James Milner, som overlot kapteinsbindet til Martin Skrtel, og Benteke markerte seg umiddelbart med en knusende overlegen hodeduell. Og etter nesten tjue minutter på banen satte spissen ballen i nettmaskene.

Benteke var ikke «hundre prosent»

Klopp forklarer at han valgte å starte med 24-åringen på benken fordi han ikke var helt på topp etter kneskaden, noe som holdt ham ute av cupkampen onsdag. Men belgieren er helt skadefri, poengterer manageren.

Saken fortsetter under.

– Vi er ikke helt på topp, selvfølgelig. Vi prøvde å gjøre det slik i dag, for selv om Christian er skadefri, er han ikke hundre prosent. Men vi visste vi kunne sette ham innpå, og han har med seg friske bein. Christian, med sine kvaliteter, er alltid god.

Storseieren var den første trepoengeren på Stamford Bridge siden Kenny Dalglish satt i sjefsstolen for fire år siden. I pressesalen etter dagens oppgjør ble det faktisk spurt om Liverpool etter hvert kan være med i tittelkampen.

Se statistikk fra Chelsea – Liverpool her!

– Er du gal?! Jeg håper jeg misforstår spørsmålet. Jeg har vært her i tre uker! Alle kan vinne ligaen, men bare én om gangen, og resten presser på for å lykkes. Tror du at vi etter én kamp, etter en seier mot Chelsea, kan vinne ligaen? Ja, vi spilte bra, men vi har mange skader. Nå må vi bare holde dette gående. Vi har en kamp på torsdag, så søndag igjen.

– Vi må tenke på hvordan vi skal forbedre spillet vårt og stilen vår. Vi kan være mye bedre enn det vi var i dag. Mye, mye bedre. Vi er nødt til å bli bedre. Men i dag fikk vi en fortjent seier, konkluderer tyskeren.