- Kan ikke se Liverpool skal få tak i en bedre spiller

Bundesliga-kommentator Eivind B. Sundet tror Liverpool har gjort et meget godt kjøp i Roberto Firmino.

Forrige sesong måtte Liverpool klare seg uten Daniel Sturridge i 70 prosent av kampene. Adam Lallana var også inn og ut av laget hele sesongen på grunn av smeller, mens Ibe, Markovic og Mario Balotelli også hadde lengre perioder på sidelinjen.

 

Les også: Liverpool bekrefter kjøp av Firmino

 

I Roberto Firmino har Liverpool sikret seg en spiller som knapt har mistet en kamp de siste sesongene. I Bundesliga er det som kjent 34 og ikke 38 serierunder.

 

- Han har knapt vært skadet. Han har nå vært fire og en halv sesong i Hoffenheim, og i de fire hele sesongene har han spilt omtrent alt. Forrige sesong spilte han alt, utenom da han måtte stå over på grunn av fem gule, sier Eurosport-kommentator Eivind B. Sundet til liverpool.no.

 

En meget spennende spiller

 

Eivind B. Sundet kommenterer Bundesliga for Eurosport, og kjenner godt til Liverpools nye storkjøp.

 

- Det er en veldig god spiller. Han er offensiv og direkte i spillestilen. Han løper mye, er en bra målscorer, og gjør andre gode med mange målgivende. Han har en god touch, og jobber også godt defensivt. Egentlig er han ganske komplett.

 

- Jeg har kommentert han veldig mye. Vi har sendt mye Hoffenheim. Jeg ser mange lurer på om han er ujevn, men jeg synes ikke det i det hele. Han har vært Hoffenheims beste spiller de tre siste sesongene, og jeg er overrasket over at han har vært så lenge i Hoffenheim. Det er en veldig liten tysk klubb.

 

Hvor passer han inn?

 

- Han kan spille i de tre plassene bak spissen. Litt som Tor-Kristian Karlsen sa på Twitter i går - han er kanskje best som indreløper som løper opp og ned, opp og ned. Jeg tror han vil bli en suksess i Premier League. Nå kjenner jeg han ikke personlig, men alt jeg er hørt er at han er gjennomprofesjonell, og mange har mye bra og si om han.

 

- Man kjøper en spiller som aldri er skadet, skaper villt mye sjanser - også om du ser bort fra mål og målgivende, i en ganske dårlig klubb. Han har også blitt brasiliansk landslagsspiller, og sånt koster mye penger.

 

- Han vil få et helt annen forventningspress i Liverpool. Han er dyr, og Liverpool gjorde det middels i fjor. Han kommer som den første store signeringen, og det er et helt annet press i Liverpool enn i Hoffenheim, men jeg kan ikke se at de skal få tak i en bedre spiller.

 

Har spilt for et kontringslag

 

- Det som kan være negativt, er at Hoffenheim har vært et veldig sterkt kontringslag. Der får han veldig mye rom når han får ballen, og bare kjøre på. Dersom Liverpool har mye ball, og han blir en spiller som står med ryggen til mål, er det ikke det som passer han best. Han er litt som Marco Reus i Dortmund.

 

- Firmino må ha vært drømmesigneringen til Jürgen Klopp, etter måten Klopp har spilt de siste årene. Dersom det er én spiller som hadde passet Dortmunds system, så er det han. Jeg forstår det ikke er bare manageren som har ansvar for overganger på Anfield, om en skal se på ting som peker fremover og spekulere litt.


Les også: Pris: £22 millioner - kan stige til £29 millioner