– Klopp har ikke forandret så mye som man kanskje skulle tro

James Milner mener Jürgen Klopp har introdusert nye ideer på en veldig bra måte etter at han kom til klubben.

– Det handlet ikke bare om å spille. Jeg ville bidra, sier James Milner om hvorfor han valgte å gå til Liverpool i sommer.

– Da jeg gikk til City hadde de ikke vunnet trofeer på lenge, og jeg var heldig nok å være med i starten av den syklusen. Jeg håper jeg kan være med på det samme her. Dette er en klubb som har vært vant med å vinne trofeer, og det er en av grunnene til at jeg gikk hit, sier den 29 år gamle veteranen i et intervju med The Guardian.

Godt tidspunkt å vise forbedring på

De siste ukenes spill med sterke borteseiere mot Chelsea (1-3), borte mot Manchester City (1-4) og borte mot Southampton (1-6) har sendt Jürgen Klopps mannskap til både semifinale i ligacupen og høyere opp på tabellen. Det har fått stadig flere til å ta ordet tittelutfordrer i sin munn når de snakker om Liverpool.

– Vi er i en god periode. Vi går nå inn i en viktig del av sesongen og viser god form. Når man er ferdig med jula kan tabellen se ganske annerledes ut, så dette er et godt tidspunkt å vise forbedring på.

LES OGSÅ: Raskere tabellklatring enn i fjor

I intervjuet får Milner naturlig nok spørsmål om hvordan Klopp har klart å forvandle laget på så kort tid.

– Han har ikke forandret så mye som man kanskje skulle tro. Det er alltid vanskelig når en ny manager kommer inn. Spesielt vanskelig om klubben har rike tradisjoner, og den tidligere manageren var populær. Men jeg vil si at at Klopp har gjort det på riktig måte.

– Du kan ikke bare komme inn, skyte løs og endre alt på en gang. Han har gjort noen endringer i laget, forandret treningsprogrammet litt og introdusert noen nye ideer, men mest av alt har han fått alle ombord. Som dere sikkert kan se er han en likandes kar. Det er nok det vanskeligste for en ny manager som kommer inn å få folk til å lytte med en gang, mener Milner. 

LES OGSÅ: Har ikke bommet på straffe siden 2009

Målet er at vi skal løpe mindre

For hardtarbeidende James Milner har den nye spillestilen ikke vært noe problem å tilpasse seg i forhold til all løpingen Klopp krever. Men det er andre deler av spillestilen som tar lengre tid å adoptere.

– Det handler ikke om å løpe hele tiden. Det vi jobber med er å koordinere våre handlinger som lag, finne ut når det er riktig å gå etter ballen og når man bør være tilbakeholden, og det å få alle til å gjøre det samtidig. Det handler ikke bare om hardt arbeid, for til syvende og sist handler det om å løpe mindre.

– Hvis vi gjør det riktig, vinner ballen tilbake og holder på den, betyr det at vi vil løpe mindre. Det er målet, sier Milner. 

Søndag møter Milner sin gamle klubb Newcastle, som han spilte i fra 2004 til 2008, før han tok veien til Aston Villa og så Manchester City. 

LES OGSÅ: Klopp vil se dem smile mens de spiller