– Klopp kan gjøre som Rafa

Journalisten Paul Joyce tror Jürgen Klopp vil benytte seg av det tyske markedet, på lik linje som Benitez gjorde med det spanske.

Da Rafael Benitez ble ansatt som Liverpool-manager sommeren 2004 hentet han en rekke spillere fra La Liga. Xabi Alonso, Luis Garcia, Pepe Reina, Alvaro Arbeloa og Fernando Torres var blant Benitez' største suksess-kjøp, og samtlige kom fra den spanske serien.

– Klopp kan gjøre det samme

Den anerkjente Liverpool-baserte journalisten Paul Joyce blir ikke overrasket dersom Klopp utnytter det tyske markedet, slik som Benitez utnyttet det spanske. Men Joyce tror ikke det skjer mye allerede i januar.
 
– På samme måte som Rafa kjøpte spillere fra Spania, forventer jeg at Klopp vil se på det tyske markedet. Det er dét han kjenner best. I tillegg har Liverpool allerede hentet Can og Firmino fra Bundesligaen, så jeg tror de vil hente flere derfra, uttalte Joyce i en podcast med Anfield HQ.
 
Luis Garcia og Xabi Alonso var to av flere spanjoler som ble hentet til Liverpool under Rafael Benitez.
Joyce tror på en forhåldsvis rolig januar-måned: 
 
– Jeg forventer ikke mange signeringer i januar. Delvis grunnet mangelen på spillere der ute, og delvis fordi Klopp fremdeles blir kjent med spillerne han har i troppen. Det er for eksempel ikke lett å hente toppspillere, som fremdeles er med i Champions League. Hvorfor skulle de ville forlate det? spør Joyce retorisk.

– Liker Leroy Sané

– Jeg tror som sagt ikke det blir noen store oppgraderinger allerede i januar. For eksempel så har Sané relativt nylig signert ny kontrakt, så jeg forventer ikke at han flytter på seg i januar.
 
– Sané er dog en spiller Liverpool liker, og trolig kunne tenke seg, men jeg har ingen informasjon som tilsier at de skal kjøpe ham.

Lucas hadde låneavtale klar

Joyce forteller også litt om situasjonen rundt Lucas Leiva i sommer, og hvorfor han nå er bedre enn på lenge.
 
Saken fortsetter under bildet:
Det var kampen mot Arsenal som mange måter reddet Lucas' LFC-karriere.
– Den eneste grunnen til at Lucas fremdeles er i klubben er fordi Henderson ble skadet mot Bournemouth, og Lucas måtte steppe inn i neste kamp (mot Arsenal).
 
En låneavtale med Besiktas var i utgangspunktet klar.
 
– Nå har Lucas fått en lederrolle, noe han nok aldri har hatt før, og det merker man på Lucas, som er blitt en viktig del av laget.
 
Joyce kommenterer også situasjonen til Liverpools glemte spiller José Enrique:
 
– Jeg tviler på vi ser José Enrique i Liverpool etter at hans opprinnelige kontrakt utgår. Om han selges i januar kommer an på om noen kommer med en grei avtale. 
 
– José Enrique har nok ikke tatt godt nok var på muligheten i Liverpool.