– Kunne løpt gjennom en murvegg for Brendan

Sommerens første Liverpool-signering, James Milner, røper at en samtale med Brendan Rodgers overbeviste ham om å skifte klubb. 29-åringen er lovt en mer sentral rolle på Anfield.

For fem år siden ble den engelske landslagsspilleren klar for Manchester City, som ifølge BBC betalte rundt 26 millioner pund. Der vant han Premier League to ganger, FA-cupen og Community Shield – men nå ville han spille mer regelmessig.

– Jeg snakket med Manchester City om spillerne de ønsket å hente og hvor de så meg passe inn på laget. Den rollen av å «fylle» plasser, være der når andre ikke er tilgjengelige, spille i posisjoner over hele banen, er noe som gjør at man ikke får vist hva man er i stand til, sier Milner, ifølge Liverpool Echo.

– Manageren var viktig

Den svært anvendelige veteranen figurerte i en rekke posisjoner for Manchester City. Oftest bekledde han kantene, men Milner mener selv at han spiller best sentralt i banen. Det er en rolle Rodgers har tiltenkt ham.

Les også: – Han vil jeg skal spille sentralt

Milner sier nordiren var svært sentral i valget han gjorde om å tre på seg Liverpool-trøya. Duoen pratet sammen før Milner signerte, og planene han hadde for 29-åringen og laget, var nok til å overbevise.

– Han visste veldig mye om meg. Etter samtalen følte jeg at jeg kunne gå og løpe gjennom en murvegg for manageren og klubbens skyld. Han er en sånn type manager.

Saken fortsetter under.

Nå har Milner, med en fortid i Leeds, Swindon Town, Newcastle og Aston Villa i tillegg til de lyseblå fra Etihad, trent med Liverpool i ei uke, og han forventes å få sin uoffisielle debut mot Thai All-Star tirsdag ettermiddag. Foran den nye sesongen tror han spilletiden hviler mer på egne skuldre enn tidligere.

– Opp til meg

– I City kunne jeg bli kåret til månedens beste spiller, for så å ikke bli inkludert i tre, fire eller fem kamper i etterkant. Her føler jeg at hvis jeg spiller bra, beholder jeg plassen. Det er opp til meg, sier Milner.

– Dette er en enorm klubb, og Manchester City er historisk sett ikke like store. Jeg kunne enkelt blitt værende der og hjelpe dem med å vinne ting i fire eller fem nye år. Men i takt med årene ville jeg blitt redusert, og når jeg er eldre, vil jeg helst se tilbake og si at jeg ble en så god spiller som jeg kunne bil.

Les også: Får draktnummer 7

Siden han slo gjennom på Leeds’ førstelag i november for tretten år siden, har Milner scoret 59 ganger i løpet av totalt 527 kamper på toppnivå. I tillegg har han 54 opptredener og én scoring for England.