– Lagmoralen vår er utrolig for øyeblikket

Simon Mignolet sier Liverpool forventet mange innlegg og dødballer imot foran bortemøtet med Crystal Palace, men hyller lagkameratene for jobben som ble gjort på Selhurst Park i går.

– Vi startet kampen tregt og havnet bakpå, men alle sammen viste mye karakter ved å kjempe seg tilbake, og vi klarte å avansere til den neste runden. Det er det vi ønsket; det var derfor vi kom hit. Vi må bygge videre på det. Alle i garderoben er fornøyde, sier 26-åringen til klubbens nettsider.

Den belgiske sisteskansen var svært sentral i kampen mot å holde dødballsterke Crystal Palace unna flere scoringer. Han hindret blant andre Dwight Gayle, som fikk muligheten alene med Mignolet i første omgang, fra nettkjenning i oppgjøret, og Liverpool.no kåret ham til lagets beste i hovedstaden.

– Alle kjemper for hverandre

Selv skryter målvakten var moralen som bor i Liverpool-laget. For andre FA-cupkamp på rad snudde Brendan Rodgers’ mannskap 0–1 til 2–1 i løpet av én omgang, og det har resultert i en billett til kvartfinalen.

– Lagmoralen er utrolig for øyeblikket. Alle kjemper for hverandre og gjør sine individuelle oppgaver. Det er alltid godt å få en seier som et lag, slik man alltid ønsker. Moralen er høy, og det er vi nødt til å bygge videre på, poengterer han.

Mignolet sammenlikner seieren med sist Liverpool besøkte gårsdagens motstander. Den gang, i november i fjor, var det meste snudd på hodet. Rickie Lambert ga Merseyside-laget ledelsen før to minutter var passert, men Crystal Palace slo voldsomt tilbake og vant 3–1 over et svakt bortelag.

– Derfor er vi veldig fornøyde med seieren nå og det faktumet at vi fortsatt er med i FA-cupen, legger belgieren til.

Les også: Kvartfinalene trekkes i morgen kveld

Foran oppgjøret «visste» Liverpool at de ville få pumpet lange og høye baller imot seg, fortsetter keeperen. Crystal Palace vartet også opp med over 30 innlegg, men Mignolet og Liverpool-forsvaret sørget for at de bare traff med seks prosent av forsøkene.

– Vi måtte forsvare oss mot det. Og det var det vi gjorde. Vi gikk videre, og vi er veldig fornøyde med å være med i FA-cupen. Alle viste strålende karakter og moral. Laget spilte veldig bra, og alle gjorde jobbene sine. Vi kjempet og vant krigen, noe man først og fremst må gjøre i alle fotballkamper. Det var det vi gjorde nå.