- LFC var den eneste klubben jeg snakket med

Jürgen Klopp krever å bli trodd på at han aldri var i kontakt med Bayern München om managerjobben i Bundesliga-klubben.

Klopp insisterer på at han aldri har vært i kontakt med Bundesliga-giganten Bayern München før han tok jobben på Anfield.

- Jeg vet ingenting om Bayern-ryktene, og det er ikke relevant for meg, siteres Klopp av Liverpool Echo.

- Bayern er en fantastisk klubb, men jeg reiser ikke på ferie og venter på at noen skal ringe meg. Jeg har gjort mye interessant og spennende mens jeg har hatt fri. Jeg har brukt tiden til å møtte masse flotte mennesker. Jeg har aldri hatt noen nøye planlagt karriereplan, og jeg kan forsikre alle om at jeg aldri snakket med Bayern München. Jeg håper at Guardiola blir der i 10 år til.

- Det er ikke så mange klubber jeg ønsker å lede. Jeg har selvsagt hatt noen konkrete tilbud, men Liverpool er faktisk den eneste klubben jeg har snakket med.

Enormt forventningspress

- Under pressekonferansen forsøkte jeg å gjøre det klart at vi med de rette forventningene kan klare å forandre alt. Er forventningsnivået riktig vil alt falle på plass. Har man feil forventningsnivå kan det forhindre dette.

- Det er masse press på Liverpool, og jeg er klar over det problemet. En viktig grunn til at jeg tok denne jobben er at jeg oppsatt på å ta denne utfordringen, fordi jeg ser hva som kan bli gjort og hva som ikke bør gjøres.

- Jeg har alltid likt tanken på å jobbe i utlandet, og jeg var moden for en forandring. Jeg er virkelig, virkelig lykkelig her.
 

- At jeg er utenlandsk vil ikke være noe problem for spillerne, da det er mange utenlandske spillere her. Engelsken min er trolig like dårlig som deres, så de vil forstå meg mye enklere.

- Ettersom engelsk ikke er mitt morsmål vil jeg heller ikke begynne å prate om alt annet enn fotball til dem, da jeg virkelig må ta meg sammen for å gjøre meg forstått. Det er ikke så viktig å snakke et språk flytende. Det som er viktig er å si de riktige ordene til riktig tid.

Klopp kommer ikke til å forandre på alt med en gang

Klopp bebuder at han akter å lytte til staben som allerede har vært på Anfield noen år, når han nå tar fatt på den omfattende oppgaven det er å gjenreise en gammel storhet som Liverpool FC.

- Jeg ønsker å lytte til folkene som allerede er her. Jeg ønsker å bli kjent med dem, og må bli vant til hvordan ting fungerer her. Etter det vil jeg ideelt sett trykke på de riktige knappene. Jeg har allerede sagt at jeg ikke ser på meg selv som noen mirakelmann. Jeg er langt fra å være «den spesielle».

- Det vil være mange i Tyskland som stiller spørsmålstegn ved den siste setningen.... men ja, det er hvordan jeg er, og det betyr mye for meg.

- Situasjonen i denne klubben slik den er nå er ingen katastrofe. Sett under ett har det ikke gått så bra de siste årene, selv før Brendan Rodgers. Det har ikke vært enkelt for mine kolleger her å vise at de har vært på riktig vei. Det var derfor man tørstet etter en forandring, og det var også årsaken til at man gikk til de skritt man gjorde.

- Det betyr imidlertid ikke at jeg vil komme hit og forandre på alt i min første sesong.

LES OGSÅ: KLOPP ØNSKER Å BRINGE KLUBBEN NÆRMERE FANSEN