- Liker begge posisjonene

Denne sesongen har Brendan Rodgers benyttet seg av Jordan Henderson på både sentral midtbane og høyrekanten. Selv hevder 24-åringen at han ikke bryr seg om hvor han spiller.

Den engelske landslagsspilleren har vært på banen i 27 kamper denne sesongen, og det er kun Raheem Sterling som har flere opptredener for de røde, men manageren har gitt ham en ny rolle i vinter.

Etter at nordiren skiftet formasjon til tre midtstoppere bakerst, har Henderson spilt flere kamper som vingback på høyresiden. Visekapteinen sier han ikke har noe imot å spille i flere posisjoner.

• Les også: Rodgers: – Han blir bedre hele tiden

– Under en kamp forandrer man rollen sin i laget uansett hvilken posisjon man spiller i. Dersom jeg spiller på høyresiden, er det visse endringer underveis, men jeg liker det. Jeg liker utfordringen av å spille i forskjellige posisjoner for laget, sier han til klubbens TV-kanal.

– Uansett hva manageren tror er riktig på den ene dagen, så er det den beste måten vi kan spille på for å vinne kampen. Jeg må sørge for at jeg gjør jobben min ordentlig. Og hvis jeg klarer det, kan jeg forhåpentligvis hjelpe laget mot seier.

Henderson forteller at han alltid forbereder seg likt til kamper, uansett hvilken posisjon han er satt til å spille i, og han forklarer forskjellen mellom de to posisjonene Liverpool-fansen har sett ham i denne sesongen:

– På høyrekanten er jeg nødt til å komme meg opp og ned mye oftere. Hvis jeg spiller i midten, er det mer kontrollert, men jeg liker som sagt å spille på begge steder.

Senere i dag, klokka 13.45, møter han gamleklubben på Stadium of Light. Det er en spesiell kamp for Henderson, som selv gikk gradene og slo igjennom for klubben på nordøstkysten før han ble Liverpool-spiller for snart fire år siden.

– Annerledes

I ettermiddag blir det trolig den fjerde gangen han møter barndomsklubben sin på bortebane – og den syvende gangen han møter Sunderland totalt etter overgangen til de røde. Midtbanespilleren legger ikke skjul på at det er ekstra spesielt å møte dem.

– Det føles litt annerledes. Jo flere ganger jeg kommer tilbake dit, desto mindre annerledes blir det, men det er fortsatt sånn. Jeg prøver bare å fokusere på mine oppgaver for laget, hvorfor vi er der – og det er å ta tre poeng. Det er alt jeg konsentrerer meg om, fastslår Henderson.

– Vanskeligere nå enn sist

– Det er alltid godt å være tilbake og spille på Stadium of Light. Det er en strålende bane med herlige supportere, så det blir en tøff kamp for oss. Vi trøblet mot dem på hjemmebane denne sesongen, så jeg er sikker på at det blir enda vanskeligere der oppe. Men vi har hatt en god juleperiode, så forhåpentligvis klarer vi å prestere igjen, slik at resultatet kommer av seg selv.

I begynnelsen av desember klarte Liverpool bare å ta med seg ett poeng mot «De sorte kattene», som forsvarte seg bra og fikk med seg 0–0 fra Anfield. Henderson ser ofte på kampene til sin tidligere klubb, og han sier Liverpool-spillerne vet hvor vanskelig det kan være å beseire dem.

– Det er et bra lag. Jeg har sett en del på dem denne sesongen, og de er et vanskelig lag å slå. De har fått mange uavgjortresultater denne sesongen, så det blir en tøff kamp. Vi vet at vi må prestere opp mot vårt beste for å få med oss et resultat derfra.

Før kampen har Sunderland spilt uavgjort elleve ganger i Premier League, noe som er soleklart flest av samtlige lag, og de bekler 14.-plassen etter tjue runder. Liverpool, med åtte seire, fem uavgjortkamper og syv nederlag, ligger på åttendeplass.