- Liker meg på Anfield

Chelsea har vunnet alle sine tre siste kamper over Liverpool, og José Mourinho mener både spillerne og han nyter å spille på de rødes hjemmebane, der laget tok tre poeng i november.

Det står om et positivt utgangspunkt før returoppgjøret i neste uke når Mourinho og Chelsea gjester Anfield til den første ligacupsemifinalen i kveld. London-klubben har hatt et godt grep på Liverpool de siste årene, og portugiseren skal gjøre sitt for å bedre den statistikken.

Sist Liverpool slo de blåkledde fra hovedstaden, var Kenny Dalglish lagets manager, mens Mourinho var sjef i Real Madrid. Etter at 51-åringen gjorde comeback som manager på Stamford Bridge, har Chelsea ikke gått glipp av et eneste poeng i møtene med Brendan Rodgers’ mannskap.

– Jeg liker å spille på Anfield. Det er vanskelig der, men jeg liker det til tross for at jeg har noen vonde minner. Å tape en Champions League-semifinale på grunn av et mål som ikke var et mål, er noe man aldri glemmer. Det gjør selvfølgelig fortsatt vondt, og i ligacupen er det ikke mållinjeteknologi, så det er muligheter for at det kan skje igjen, forteller Mourinho.

Positive før avspark

Tidligere denne sesongen ble Diego Costa matchvinner med en fulltreffer i andre omgang på Anfield, etter at Emre Can først hadde gitt Liverpool ledelsen med et langskudd. Gary Cahill utliknet for gjestene like etter, og det endte med en forventet borteseier for ligalederne.

– Vi spilte på Anfield for noen måneder siden, og der var det ingen problemer. Det er en historisk arena. Hvem liker ikke å dra dit og spille der? Jeg liker det, spillerne mine liker det, sier portugiseren, som legger til at Chelsea-spillerne er utelukkende positive før Anfield-turen.

Og det er ikke rart. Chelsea har nemlig vunnet solide 16 av 22 ligakamper denne sesongen, og de står kun med to nederlag. Ingen i toppdivisjonen har scoret flere ganger enn Mourinhos lag, ingen har bedre målforskjell, og kun Southampton, med 16, har sluppet inn færre mål enn Chelseas 19.

– Den perfekte kampen

Generalprøven før den første semifinalekampen ble spilt mot Swansea på bortebane, og den kunne knapt vært bedre. Allerede i det første minuttet ga Oscar gjestene ledelsen. Diego Costa satte inn både 2–0 og 3–0, før Oscar igjen fant veien til nettmaskene, og det stod hele 4–0 ved sidebyttet. Den andre omgangen ble betydelig roligere foran mål, men André Schürrle rakk å sette inn lagets femte før dommeren blåste av.


STORSEIER: Chelsea lekte seg i generalprøven. (Video: TV 2)

– Alt gikk vår vei. Det var den perfekte kampen. At vi scoret i løpet av det første minuttet, sørget for et helt annerledes oppgjør. Å lede 4–0 til pause betyr ikke at kampen er over, spesielt i Premier League, men det gir oss en god posisjon til å styre, og vi gjorde det i andre omgang, sa manageren etter seieren.

Sulten på pokal

Chelsea er også favoritter til å vinne i kveld, ifølge de store spillselskapene. Brendan Rodgers håper de blå lar seg distrahere av kampen om Premier League-tittelen, men han kjenner godt til Mourinho, og han vet Liverpool ikke kommer til å få noe gratis i kveld.

– Dette er det første troféet man kan vinne, og jeg vet at de er veldig lystne på å sette et trofé i premieskapet, spesielt etter å ha avsluttet fjoråret uten noen ting. Hvis det hadde vært et annet lag eller annen klubb, kunne det kanskje vært annerledes, men fordi jeg kjenner Mourinho, vet jeg at spillerne der ønsker å vinne pokalen, sier han.

For kveldens hjemmelaget handler det om å ta det aller første troféet under Rodgers’ tid på Merseyside. Det er noe manageren selv føler er viktig for lagets langsiktige utvikling.

– Det handler om å få den smaken av suksess som forhåpentligvis kan gi dem et løft. Vi har jobbet veldig bra her i mesteparten av de to og et halvt årene, men vi ønsker å vinne. Klubben er synonymt med å vinne og plukke troféer. Vi ønsker å komme tilbake på det sporet igjen, og forhåpentligvis klarer vi det denne sesongen.

Avspark på Anfield er klokka 20.45 i kveld.