– Liverpool bør virkelig sette pris på Philippe

Steven Gerrard frykter Barcelona og Real Madrid vil jakte på Philippe Coutinho i fremtiden.

Rett før Luis Suárez forlot Melwood og Liverpool til fordel for Barcelona i fjor sommer, ga han Gerrard beskjed om å passe ekstra godt på Coutinho. Det skriver den tidligere Liverpool-kapteinen i en ny bok.

Den engelske tabloidavisen Daily Mail har gjengitt flere deler av boka «My Story», blant annet om hvordan Gerrard skulle overbevise potensielle signeringer om å komme til klubben. 35-åringen sier Suárez’ ord påvirket synet sitt på brassen.

– Pekt ut som vårt mest spesielle talent

– Det viste hvor god Suárez syntes Coutinho var som spiller. Jeg skjønte at de sto hverandre nær, for alle søramerikanerne og spanjolene elsket Luis. Men det traff meg ekstra da Luis pekte ut Philippe som vårt mest spesielle talent.

Saken fortsetter under.

Videre skriver Gerrard at han forventer at Coutinho blir Liverpools «ledende spiller», og at mange Liverpool-supportere allerede nå anser ham som klubbens aller beste.

Les også: Gerrard drømmer om å bli Liverpool-manager

Coutinho, som gikk glipp av Manchester United-kampen lørdag grunnet karantene, fylte 23 år i sommer og skrev under på en ny langtidskontrakt med de røde under forrige sesong.

– Spillere lokkes til Barça og Real Madrid

– Han har nettopp skrevet under på en ny avtale, og han og kona, som er et herlig par, virker å ha funnet seg til rette her. Men jeg vet samtidig at de spanske gigantene, Barcelona og Real Madrid, vil jakte på Philippe i løpet av noen få sesonger – akkurat som med Luis, skriver scouseren.

– Og det er da ting blir vanskelig for Liverpool, for de to klubbene kan lokke enhver søramerikansk og spansk spiller til seg. Frem til det skjer, bør Liverpool virkelig sette pris på Philippe.

Boka «My Story» slippes torsdag 24. september.