– Liverpool-fansen kommer til å elske Benteke

Christian Bentekes tidligere trener sparer ikke på lovordene.

– Han er ikke bare et oppspillspunkt: Christian kan holde i ballen og vende spillet. Han er rask, god i lufta, mentalt sterk – fansen kommer til å elske ham, sier Georges Leekens, ifølge Liverpools nettsted.

Les også: Full av selvtillit før seriestart

Oppfordrer til tålmodighet

Leekens hentet Benteke på lån til KV Kortrijk i 2009/2010-sesongen, der spissen scoret 14 mål på 34 kamper. 66-åringen er ikke i tvil om at hans tidligere elev kommer til å bli en braksusess i Liverpool.

Saken fotsetter under videovinduet.


DRØMMETREFF: Christian Benteke viste seg frem allerede i debuten. (Video med tillatelse fra TV 2 Sporten).

– Vi snakker om en lagspiller her. Han skaper rom for andre, han er sterk, og hele forsvaret er opptatt med ham. Spisspartneren drar nytte av det. Vær tålmodige med ham og la ham få utvikle seg, så blir han en fantastisk spiss for Liverpool, sier den belgiske treneren til LFC Magazine.

– Målet var utrolig

Christian Benteke markerte sin første Liverpool-opptreden med en nydelig scoring i treningskampen mot Swindon søndag. Det fikk trener Brendan Rodgers til å ta frem de store ordene.

– Christians mål var utrolig, uansett om det er en treningskamp eller liga- eller cupkamp. Det var herlig teknisk utført av den store mannen, sa Liverpool-sjefen til klubbens nettsider.

Kan utgjøre forskjellen

Kolo Touré (34) trodde knapt sine egne øyne da han så Benteke banke ballen i vinkelen mot Swindon. Nå spår midtstopperen at hans nye lagkompis har fått seg en selvtillitsboost.

– Det var et fantastisk mål, og han hadde en god kamp. Å score et slikt mål i debuten kommer til å gi ham selvtilliten han trenger for å ha en god sesong for oss, sier Touré til Liverpools offisielle nettsted.

Saken fortsetter under bildet.


IMPONERTE: Christian Benteke leverte en imponerende Liverpool-debut.

Tidligere Liverpool-spiss Ian Rush tror Benteke kan utgjøre forskjellen på 4. og 5. plass.

– Jeg tror han kommer til å hjelpe midtbanespillerne. Han gir spillere som Henderson, Coutinho, Milner og Firmino muligheten til å spille ball, sier waliseren til nettstedet Sky Sports.