– Må bli modigere

På sin første ordinære pressekonferanse fokuserte Klopp på spillernes mentalitet.

Den nyansatte Liverpool-manageren møtte et fullsatt pressekorps på Liverpools treningsfelt Melwood tidligere i dag. Foruten presentasjonen forrige fredag var dette Klopps første pressekonferanse i sin nye jobb.

Klopp har sett opptak av flere av lagets siste forestillinger, og det er tydelig at han ønsker å jobbe med spillernes mentalitet.

– Jeg vil se mer mot! Jeg vil se mer glede i spillernes øyne og jeg vil se at de liker det de gjør. Spillerne kan spille god fotball, det er derfor de her. Nå må vi forsvare og angripe sammen, uttalte Klopp på pressekonferansen.

– Kan forbedre laget

Klopp nevner at laget består av mange gode spillere, men han føler seg selvsikker på at han kan styrke laget ytterligere.

– Jeg sa til spillerne at jeg er her fordi Liverpool er en stor klubb, men også for dem – jeg har en følelse at jeg kan hjelpe spillerne. I går tilbrakte Klopp lang tid på treningsfeltet på Melwood, og han var godt fornøyd med det han så:

– Vi hadde tre gode treningsøkter. Spillerne er villig til å lytte og til å forstå det vi vil oppnå. Det er ikke tiden for å forandre mange ting, men heller justere litt her og der.

Må score mål!

Liverpool har slitt med å score mål denne sesongen, og kun én gang har laget nettet to eller flere ganger. Klopp vil imidlertid se på det defensive først:

– Jeg vet at vi ikke scorer nok mål, men du må starte arbeidet på den andre siden. Man trenger stabilitet – da føler man seg fri til å spille offensivt og kreativt. Det er slik fotballen fungerer, sa Klopp.