– Må finne ut hva som er mest fornuftig

Klubben jobber med å finne ut hvordan de skal hjelpe Daniel Sturridge med å bli kvitt skadene.

Marerittet til Sturridge ser aldri ut til å ende. Det er bare en knapp måned siden han returnerte etter den forrige skaden, noe som igjen ikke var lenge etter et skadeopphold som hadde holdt ham ute siden april.

Vet ikke når han er tilbake

Sent tirsdag kveld, to dager etter at han fikk en halvtime mot Newcastle, og bare seks dager etter at han scoret to ganger mot Southampton i cupen, noe som var hans første kamp fra start under Klopp, ble det kjent at Sturridge må tilbringe en ny periode på skaderommet.

– Det er ikke enkelt å si når han kan være tilbake for oss. Det er to forskjellige ting vi må se på. Den ene er selve skaden, og den andre er hvordan vi kan få ham i en slik form at det ikke er så intenst for ham. Så han er nødt til å trene.

Det forteller manager Jürgen Klopp til pressen dagen før Liverpool kan sikre seieren i sin Europaliga-gruppe mot sveitsiske Sion på bortebane. 26-åringen har ennå ikke spilt fotball i utlandet denne sesongen.

Saken fortsteter under.

Tidligere har klubben forsøkt å gå dypere inn i situasjonen til Sturridge, som har slitt med en rekke skader, spesielt i låret, gjennom hele karrieren, og Klopp sier de vil fokusere på å gjøre ham mer motstandsdyktig.

– Den gode tingen med muskelskaden er at han tidlig kan komme i gang med løping og trening. Ikke fotball, men alt det andre. Hvis man ser på historikken hans de siste månedene, og kanskje det siste året, har han ikke vært i stand til å trene veldig lenge, forteller Klopp.

– Med alle de kampene vi har, er vi nødt til å finne det nøyaktige punktet for når det er mulig å få ham tilbake og gi ham noen minutter, og hva som er mest fornuftig når det gjelder hans generelle form. Akkurat nå kan jeg ikke si nøyaktig hva vi skal gjøre, men vi skal se på det.

– Skaden er ikke så alvorlig

Denne sesongen har Sturridge bare vært på banen i seks kamper. Halvparten har kommet under Klopp, som først fikk se spissen i aksjon på Anfield mot Swansea søndag 29. november. England-spissen har fire nettkjenninger hittil denne sesongen.

• Se video: Sturridge-mål og storseier over Southampton

– Skaden er ikke så alvorlig. Sist han trente, fikk han 60 minutter mot Southampton, noe som var ganske bra, og så 30 nye minutter mot Newcastle, noe som ikke var like bra fordi han, i den første perioden på banen, merket noe i muskelen da han skjøt.

– Det er ikke så alvorlig, men det er ikke mulig å spille. Nå må vi hjelpe ham med å bygge opp motstandsdyktigheten hans. Det er slik det ter. Vi må hjelpe ham med å tåle mer.