– Må forsvare oss bedre i én-mot-én-situasjoner

Liverpool-spillerne er nødt til å skjerpe seg foran begge mål, mener visekapteinen. Selv om avstanden opp til en plass blant de fire beste på tabellen er blitt enda lengre, gir han ikke opp håpet.

Tre raske Arsenal-scoringer før pause var noe bortelaget aldri klarte å svare på under gårsdagens storkamp i hovedstaden. Jordan Henderson etterlyser bedring i forsvarsjobben som blir gjort når Liverpool-spillerne utfordres.

– Gjennom de ti–femten siste minuttene (av første omgang) var vi ikke gode nok til å forsvare oss i én-mot-én-situasjoner eller som en enhet. Så det er noe vi må bli bedre på. Jeg er sikker på at vi skal jobbe med det på trening. Vi er nødt til å bli litt mer aggressive på den defensive delen, forteller han til klubbens TV-kanal.

Samtidig maner han spillerne til å bli mer effektive når de selv er i angrep. I går kom Liverpool til flere gode målsjanser mens det fortsatt var målløst, men slurv og usikkerhet viste seg etter hvert å bli veldig kostbart.

– Noen veldig gode muligheter

Den største muligheten kom da Philippe Coutinho spilte fri Lazar Markovic etter omtrent tjue minutter. Sammen med Raheem Sterling hadde Liverpool to spillere alene med Arsenal-keeper David Ospina, men Markovic bommet med pasningen da han bare skulle trille ballen på tvers.


NESTEN: Liverpool var ikke langt unna å ta ledelsen på Emirates i går. (Video: TV 2)

– Vi startet ikke spesielt bra, og Arsenal åpnet veldig bra. De satte press på oss med en gang. Men vi kom oss igjennom perioden de kom til sjanser. Etter det følte jeg vi spilte bedre, vi kom høyere opp på banen, og vi hadde noen veldig gode muligheter til å ta ledelsen, oppsummerer Henderson.

Kamputviklingen gjorde at Brendan Rodgers trodde Liverpool skulle avslutte den første omgangen med 0–0 eller i føringen, men så viste Arsenal prov på den effektiviteten bortelaget manglet. Tre scoringer i løpet av åtte minutter var den harde realiteten før sidebyttet.

Se video: Sammendrag fra kampen

Etter pause handlet det ifølge Henderson om å holde motet oppe og jage en tidlig redusering. Han følte det var Liverpool som hadde mye av initiativet i den andre omgangen, men laget ble for snille i Arsenal-boksen. Etter at Henderson reduserte fra straffemerket kvarteret før slutt, ble vertskapet aldri satt på store prøver. I stedet økte Olivier Giroud til 4–1 i sluttsekundene.

– Vi måtte bare fortsette å prøve, fortsette å kjempe, og det var noe vi gjorde i andre omgang. På en annen dag kunne vi fått noen scoringer til. Når vi er i angrep, må vi sørge for å bli mer nådeløse, sier landslagsspilleren.


STRAFFEMÅL: Jordan Henderson reduserte fra ellevemeteren. (Video: TV 2)

Nå har rødtrøyene sju poeng opp til Manchester City på fjerdeplassen. De lyseblå får også muligheten til å øke avstanden når de avslutter ligarunden i morgen kveld. Bak Liverpool jager også Tottenham, som med en eventuell seier over Burnley i dag passerer de røde på tabellen.

Gir ikke opp

– Vi visste det ville bli vanskelig før kampen, men dette gjør det enda verre. Men det betyr ikke at vi bare skal gi opp. Vi har sju kamper igjen å spille nå, og vi må prøve å vinne alle sammen. Klarer vi det, så vet du aldri…

Liverpool får imidlertid muligheten til å gi supporterne noe å juble for allerede om tre dager. Da venter nemlig omkampen i FA-cupkvartfinalen mot Blackburn, og vinneren får spille semifinale på Wembley senere denne måneden.

– Det er nok en viktig kamp for oss. Vi må komme til hektene, lære fra det som skjedde her, gå videre og forsøke å vinne kampen på onsdag.